Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ukrajinský Prometej si zahraje Ligu mistrů v nymburském azylu

Původně chtěli basketbalisté ukrajinského týmu Prometej v Česku absolvovat jen dvoutýdenní soustředění. Válka v jejich domovině ale jejich plány změnila. V Nymburce, kde našli azyl, nakonec odehrají i zítřejší zápas Ligy mistrů proti rumunské Kluži.

Je nám líto, video expirovalo.
Prometej si zahraje v nymburském azylu

"Pro hráče je velmi těžké si uvědomit, že nejsou na Ukrajině a nemohou být v naší blízkosti a pomáhat v boji s nepřítelem. Je pro ně těžké se na zápas připravit s vědomím, že jsou zde jejich matky, manželky a my všichni. Apelujeme na všechny fanoušky, kteří mají možnost navštívit zápas a podpořit náš tým, a především naši zemi v těžkých časech. Přijďte! Nezůstávejte stranou. Svět potřebuje vidět vaši podporu," uvedl tým na svém webu.

Prometej původně vyrazil do Česka jen na dvoutýdenní soustředění, zápas s Kluží měl odehrát na Ukrajině. Po ruské invazi však ukrajinský mistr ve středních Čechách zůstal. Po výhrách nad španělskou Málagou (70:69) a Ostende (91:87) se utká o vedení ve skupině s Kluží. Další utkání Ligy mistrů s Ostende sehraje Prometej 9. března v pražské hale Královka.

Ukrajinskému týmu pomáhá nymburský klub. Český šampion v Lize mistrů vypadl již ve skupině a Prometeji nyní poskytl zázemí a zaměstnance pro organizaci utkání. Ginzburgův celek bude podporovat v hledišti i fanklub Nymburka, který dal duelu přednost před souběžně hraným ligovým zápasem Středočechů na hřišti USK Praha. Zisk z prodeje vstupenek obdrží ukrajinský klub.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články