Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Týmy z čela tabulky nezaváhaly a zvítězily

Praha – Ostravští basketbalisté vyhráli v Děčíně po jednoznačném průběhu utkání 82:70 a v čele ligové tabulky po devátém kole o bod předstihli obhájce mistrovského titulu z Nymburka. Ten ale má na kontě o jeden odehraný zápas méně. V dalších utkáních uspěl i třetí USK Praha a čtvrtý Kolín.

Je nám líto, video expirovalo.
BC Kolín - BK JIP Pardubice

Trenér Ostravanů Dušan Medvecký, si pochvaloval, že jeho svěřenci měli výborný nástup. "My tady většinou máme problém s tím, že po sedmihodinové cestě nás Děčín v první čtvrtce přejede a my se pak těžko dostáváme do zápasu. Ale dneska to bylo úplně jinak. Jsem spokojený hlavně s obranou, dostali jsme 70 bodů od tak střelecky disponovaného týmu, jako je Děčín," řekl.

Ocenil také střelbu zdálky, Ostrava proměnila 14 tříbodových pokusů. "Druhý poločas jsme upozorňovali, že se Děčín bude chtít dotáhnout zlepšenou agresivní obranou. Kluci se začali trochu bát o výsledek, netrefili jsme pár otevřených střel. Pomohl nám Rosťa Pelikán, který dal důležitý šoupák, a tím jsme se ve druhém poločase nastartovali," konstatoval Medvecký.

Dařilo se i USK a Kolínu

Třetí je v tabulce momentálně USK Praha, který zvítězil v Opavě přesvědčivě 91:71. Úvodní čtvrtina vyzněla jasně pro hosty, Opavané pak přešli na zónovou obranu a hra se poměrně vyrovnala, ale síla trojice USK Vocetka, Meno a Votroubek byla rozhodujícím faktorem.

V polabském derby uspěl Kolín, jemuž po výhře 84:73 nad Pardubicemi patří čtvrté místo. Ústí nad Labem si připsalo druhé vítězství v soutěži, když otočilo domácí zápas proti Svitavám. Prostějov nastřílel poslednímu Chomutovu 104 bodů a Jindřichův Hradec prohrál v Levicích, třebaže se hostující střelec Roman Zachrla blýskl 29 body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články