Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tým USK se veze na vítězné vlně, poradil si i se Spartakem

Vidnoje (Rusko) – Basketbalistky ZVVZ USK Praha pokračují ve vítězném vstupu do Euroligy. Po domácí výhře nad Záhřebem vybojovaly triumf i na palubovce čtyřnásobného šampiona soutěže Spartaku Moskva 57:47. V průběhu zápasu sice přišly o náskok 16 bodů, ale po vynikajícím výkonu v závěrečné čtvrtině získaly dva důležité body do tabulky skupiny C. Jde o teprve druhou výhru USK nad Spartakem z dosavadních sedmi vzájemných duelů. Spartak navíc prohrál doma poprvé po 15 zápasech Evropské ligy. 

Pražanky začaly velmi dobře a po šňůře 13:0 vedly už v úvodu zápasu o jedenáct bodů. Pak však začala chybovat zkušená rozehrávačka Laia Palauová, která v první desetiminutovce ztratila čtyři míče, a Spartak se vrátil do zápasu. Hráčky USK přesto na přelomu poločasů dokázaly odskočit na 16 bodů a vypadalo to, že mají utkání plně pod kontrolou. Jenže následně přišlo polevení, Spartak zabral a ještě ve třetí čtvrtině srovnal šňůrou 18:2.

Pak však zavelela k obratu Palauová, která vzápětí přihrála na tři důležité koše USK a postarala se o další bodový únik. Navíc se k ní přidaly i Kateřina Elhotová s Evou Vítečkovou, které si vzájemně přihrávaly na další koše. České mistryně znovu získaly dvouciferné vedení, a to už nepustily.

Natália Hejková, trenérka USK a bývalá trenérka Spartaku: "Jsem velmi spokojená s týmovým výkonem svých hráček. Především mě potěšilo, jak dobře jsme hrály v obraně. Byl to těžký zápas, protože Spartak se nevzdal a bojoval až do konce. Jsem ráda, že jsem se v této hale znovu dočkala vítězství, i když tentokráte to bylo na lavičce soupeře." 

Celkem domácím hráčkám dovolily v poslední čtvrtině dát jen osm bodů a dohromady jen 47, což je druhý nejlepší obranný výkon v této sezoně Euroligy. Čtrnácti body se na výhře podílely Vítečková a Jelena Dubljevičová. Deset bodů přidala Palauová, která měla i osm asistencí, ale také sedm ztracených míčů. 

Spartak MO - ZVVZ USK Praha 47:57 (9:17, 21:30, 39:39) Nejvíce bodů: Baričová a Jonesová po 12, Petrovičová 11 - Vítečková a Dubljevičová po 14, Palauová 10, Elhotová 9. Fauly: 16:20. Trestné hody: 11/9 - 9/8. Trojky: 2:5. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalové Euroligy: Spartak Moskva - ZVVZ USK Praha
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články