Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Trutnovské basketbalistky podruhé vyhrály Středoevropskou ligu

Wasserburg - Basketbalistky Trutnova vyhrály podruhé Středoevropskou ligu. V dnešním rozhodujícím utkání na finálovém turnaji ve Wasserburgu porazily obhájce prvenství ICIM Arad 82:76. Ještě v poločase český tým prohrával o deset bodů a před poslední čtvrtinou o tři.

Basketbalistky Trutnova
zdroj: ČT24

Nejužitečnější hráčkou turnaje byla vyhlášena trutnovská kapitánka Darina Mišurová, do All Star týmu byla vybrána i Iva Komžíková. Tým trenéra Martina Petrovického prošel do finále po sobotním vysokém vítězství nad domácím Wasserburgem 84:61. Východočešky nepřipustily loňský nezdar z této fáze, kdy je vyřadil právě Arad.

Rumunskému soupeři pak loňskou semifinálovou porážku vrátily v boji o celkové prvenství, kdy ukončily jeho dvouletou neporazitelnost v soutěži. Trutnov navázal na triumf ve Středoevropské lize z roku 2010, kdy ve finálové bitvě porazil o bod tehdejšího pořadatele Prešov.

V této sezoně hrálo soutěž osm týmů, z toho čtyři české, dva rumunské a po jednom ze Slovenska a Německa. Trutnov jedinou porážku utrpěl v základní skupině v Rumunsku proti celku Satu Mare, který ve finálovém turnaji skončil třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články