Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Triple doubly přibývají jak na běžícím páse. Westbrook zářil i proti Miami

New York – Zaznamenat triple double není jen tak. Pro Russela Westbrooka se to však stává už pomalu rutinou. Hvězdě Oklahomy se tento počin povedl už popatnácté v letošní sezoně NBA, když v duelu s Miami nastřílel 29 bodů, doskočil 17 míčů a připsal si 11 asistencí. Jeho Thunder především díky němu zvítězili 106:94.

Russel Westbrook z Oklahomy
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: David Santiago

Už při odchodu do kabin na poločasovou přestávku chyběly osmadvacetiletému rodákovi z Long Beach v Kalifornii k dosažení dvouciferných čísel ve třech statistických ukazatelích pouze dva doskoky.

"Dával si hodně záležet na každé akci, kterou rozehrával. Byla to pro naše mladé hráče škola," konstatoval kouč Miami Erik Spoelstra. "Je až neuvěřitelné, jak zarputile jde za každým míčem a bodem. Co dokazuje jeho hráčskou velikost, je fakt, že takové výkony dokáže podávat v delším časovém horizontu," dodal.

Nejlepší ligový střelec Westbrook dosáhl na 15. triple double v 32. utkání sezony, tým Thunder si připsal 20. vítězství a patří mu páté místo v Západní konferenci.

O tři výhry více má nadále Houston po vítězství 123:107 na palubovce trápícího se Dallasu. James Harden byl lídrem hostů s 34 body a 11 asistencemi.

Oklahomu stíhá Utah, který těsně zvítězil 102:100 na palubovce Los Angeles Lakers a ukončil sérii tří porážek. V utkání se týmy osmnáctkrát vystřídaly ve vedení, nejlepším střelcem byl hostující Gordon Hayward s 31 body.

Ve Východní konferenci si Boston upevnil třetí pozici domácí výhrou 113:103 nad Memphisem.

Výsledky NBA:

Boston - Memphis 113:103, Dallas - Houston 107:123, LA Lakers - Utah 100:102, Miami - Oklahoma City 94:106.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články