Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Trenér si vzal time-out, aby vyjádřil respekt soupeři. Nowitzki, jeden z nejlepších v historii, zvolal Rivers

Takových momentů se v dějinách sportu příliš neudálo. Basketbalový trenér Doc Rivers z Los Angeles Clippers přerušil zápas krátce před koncem, aby mohl společně s diváky v aréně vyjádřit respekt končící legendě NBA Dirku Nowitzkému z Dallasu. Po Riversově výzvě povstali přítomní fanoušci a dlouhým potleskem ocenili výjimečnou kariéru německého hráče.

Trenér LA Clippers Doc Rivers
zdroj: Reuters autor: Gary A. Vasquez

Do konce rozhodnutého zápasu mezi Clippers a Mavericks zbývá necelých deset sekund a domácí trenér Rivers si bere oddechový čas. Zároveň přistupuje k boxu časoměřičů a vyžádá si mikrofon. Nikdo pořádně neví, co se děje, a všichni se podivují nad vzniklou situací. Ale brzy se vše vysvětlí.

"Dirk Nowitzki!" zahlásí Rivers do mikrofonu a prstem dává najevo, ke komu mluví. Pak stačí párkrát zvolat anglické "Let’s go!" a fanoušci bez ohledu na klubovou preferenci hned vědí, která bije. Hlediště vstává a dlouhým potleskem vzdává hold nejúspěšnějšímu hráči německé basketbalové historie.

Nowitzki následně na dálku oplácí Riversovi respekt zdviženým palcem a na jeho tváři se mísí dojetí se slzami. K potlesku se přidávají i hráči obou celků. "Jeden z nejlepších v historii. Dirk Nowitzki," dodává přes mikrofon Rivers a gestikulací znovu ukazuje na vytáhlého Němce.

Čtyřicetiletý hráč Dallasu se proslavil v NBA nejen pod košem, ale zejména ikonickými odskoky zpět při střelbě ze střední vzdálenosti. V nejlepší lize světa platil za všestranného basketbalistu, neboť mu nedělaly problémy ani střely za tři body. Málo vídané u hráče, který měří 213 cm.

Ostatně, schopnost sázet trojky předvedl veterán ligy i na nedávném Utkání hvězd, kde stihl za čtyři minuty na palubovce nastřílet tři trojky. Jeho zámořská kariéra, kterou kompletně strávil v Dallasu, se pomalu chýlí ke konci. Mavericks ale nemusí tolik smutnit, protože se do týmu zapracovává nová naděje v osobě Luky Dončiče.

Slovinský talent si pomalu, ale jistě získává svými výkony respekt, a jaký má charakter, ukázal hned po tomto utkání, ve kterém Clippers vyhráli 121:112. Po závěrečném hvizdu obdaroval jednu z dětských fanynek v hledišti podepsanými botami.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články