Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Trápení na palubovce zlomilo Golden State v poslední minutě a má druhou výhru

Nedařilo se jim, většinu druhého utkání semifinále NBA prohráli, přesto nakonec mohli slavit. Basketbalisté Golden State střetnutí s Portlandem otočili v poslední minutě a vyhráli 114:111. Před přesunem série na palubovku soupeře tak vedou 2:0 na utkání. Stephen Curry se o to postaral 37 body, osmi doskoky a osmi asistencemi.

Draymont Green z Golden State smečuje
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jeff Chiu

Warriors opět postrádali zraněného Kevina Duranta a Blazers toho chtěli využít. Už v první čtvrtině získali náskok, který do poločasu narostl až na 17 bodů. Jenže druhou půli odstartoval osmi body po sobě Curry, další dvě trojky přidal Klay Thompson a Warriors se šňůrou 13:0 vrátili do hry.

V poslední části sice Portland opět získal nad utkáním kontrolu a vedl o osm bodů, ale pak se objevil nečekaný hrdina na straně domácích Kevon Looney, který dal v poslední čtvrtině důležitých sedm bodů.

Curryho bratr Seth sice minutu před koncem trojkou zajistil Portlandu těsné vedení, ale právě Looney smečí po nahození od Draymonda Greena zařídil obrat. A Green pak sám výhru pojistil. Portland už se v poslední minutě neprosadil, snahu Damiana Lillarda o vyrovnávací trojku zastavil dobrou obranou Andre Iguodala.

Závěr utkání Golden State - Portland:

"Většinu utkání nás přehrávali, ale nakonec jsme si výhru ukradli," řekl trenér Warriors Steve Kerr. "Druhé zápasy jsou vždy nejtěžší. Nakonec nám to ale vyšlo," dodal.

Lillard v utkání nastřílel 23 bodů a přidal 10 asistencí. CJ McCollum měl 22 bodů a Seth Curry 16 bodů. Warriors se vedle 37 bodů Stephena Curryho mohli opřít o 24 bodů Thompsona a 16 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí Greena. Looney přidal 14 bodů, přičemž jen dvakrát v sezoně jich dal více.

Bez Duranta se Warriors budou muset obejít ještě minimálně v následujících dvou zápasech. Nejužitečnější hráč bojů o trofej v posledních dvou letech stále laboruje se zraněným lýtkem, podle doktorů je pravděpodobnější varianta, že by případně mohl zasáhnout až do finálové série. Durant vede ligové statistiky play-off s průměrem 34,2 bodu na zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články