Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Toronto zastavilo Washington už v prvním kole, Satoranský v play-off končí

Sen basketbalistů Washingtonu o slavné trofeji skončil už v prvním kole play-off NBA. V šestém utkání série podlehli před vlastními fanoušky 92:102 Torontu a s kanadským celkem prohráli 2:4 na zápasy. Český reprezentant v dresu poražených Wizards Tomáš Satoranský odehrál 17 minut a připsal si dva body a jeden doskok.

Tomáš Satoranský z Washingtonu (vpravo) se snaží prosadit proti Orlandu
zdroj: ČTK/AP/ autor: John Raoux

Domácí přitom začali skvěle a v první čtvrtině vedli až o 12 bodů, ale Toronto do poločasu stáhlo ztrátu na pouhé tři body. Pak se Raptors i zásluhou 24 bodů Kyla Lowryho podařilo skóre otočit a rozhodující náskok 84:80 jim trojkou osm a půl minuty před koncem zajistil C. J. Miles.

"V každém zápase jsme mohli být lepší. Také dneska jsme to měli dobře rozehrané, ale nezvládli jsme závěr. Nebyli jsme schopní trefit koš, zbytečně jsme ztráceli míče. Vyhrál a postoupil lepší tým," uvedl autor 23 bodů John Wall. Nejlepším střelcem duelu byl domácí Bradley Beal s 32 body.  

"Sezonu jsme nezačali podle představ. Trápila nás zranění - nejdřív Markieff (Morris), pak John (Wall), ale nikdy jsme to nezabalili a bojovali o postup do play-off. Tam se nám dostat povedlo, i když z posledního osmého místa. Teď jsme ve špatný čas přišli i o Otto Portera. Řekl jsem klukům, že se nemají za co stydět, drželi pospolu a zlepšovali se," řekl na tiskové konferenci trenér Washingtonu Scott Brooks.  

Do druhého kola postoupil také Utah, který zdolal 96:91 Oklahomu a sérii ovládl 4:2 na zápasy. Rozhodující sedmý duel si naopak vynutila Indiana, když porazila Cleveland jednoznačně 121:87.

1. kolo play-off NBA, Východní konference - 6. zápasy:

Washington - Toronto 92:102 (za domácí Satoranský 2 body, 1 asistence), konečný stav série 2:4

Indiana - Cleveland 121:87, stav série 3:3

Západní konference - 6. zápas:

Utah - Oklahoma City 96:91, konečný stav série 4:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články