Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Toronto srovnalo sérii s Bostonem, podobně jako Denver a Clippers

Na obou polích srovnán krok. Toronto nejdříve dorovnalo stav 2. kola play-off NBA s Bostonem na 2:2 na zápasy. Obhájci titulu Raptors po dvou úvodních porážkách dvakrát zvítězili, tentokrát 100:93. A vyrovnáno je také mezi Denverem a Los Angeles Clippers, protože Nuggets vyhráli 110:101, stav série je 1:1.

Utkání Boston - Toronto
zdroj: ČTK/AP

Čtvrté semifinále Východní konference mezi Bostonem a Torontem rozhodla úspěšnost střelby za tři body. Celtics trefili sedm z 35 trojek, zatímco basketbalistům kanadského celku jich obroučkou propadlo 17 ze 44 pokusů. Například bostonský Jaylen Brown uspěl až na desátý pokus.

Toronto se mohlo spolehnout na sebevědomého Pascala Siakama, kamerunský křídelník se postaral o 23 bodů a 11 doskoků. Nejvíce mu pomohl Kyle Lowry s 22 body, 11 doskoky a sedmi asistencemi, náhradník Serge Ibaka přispěl 18 body.

Jeden den volna stačil hráčům Denveru na to, aby se dali fyzicky a psychicky dohromady po úvodní porážce, která přišla necelých 24 hodin po konci náročné sedmizápasové série 1. kola s Utahem.

Na sobotní vítězství nad Clippers dosáhli hlavně díky vstupu do utkání, protože úvodní čtvrtinu ovládli 44:25 a mohli si tak dovolit další tři mírně prohrát.

"Tentokrát jsme vypadali jako úplně jiný tým," řekl trenér Nuggets Mike Malone. "V prvním duelu jsme byli unavení, už před začátkem zápasu jsme byli vyčerpaní a to se projevilo na úspěšnosti naší střelby," dodal Jamal Murray, nejlepší střelec sobotního večera s 27 body a šesti asistencemi.

Jeho spoluhráč Nikola Jokič zaznamenal 26 bodů, 18 doskoků, čtyři asistence a tři bloky. Z dalších čtyř dvouciferných střelců Denveru se na 13 bodech sešli Paul Millsap a Gary Harris.

V dresu Clippers měl na kontě 22 bodů Paul George. Kawhi Leonard se zastavil na 13 bodech, k nimž přidal ještě deset doskoků a osm asistencí, přesto po 52 zápasech play-off od dubna 2016, kdy hrál ještě za San Antonio, vyrovnal své nejhorší střelecké vystoupení ve vyřazovacích bojích.

"Vykopali jsme si pod sebou díru už v první části, prohrávali jsme o 20 bodů tak brzy," připomněl Leonard. "Soupeř jen hrál daleko agresivněji, šli po nás celý zápas," prohlásil kouč Clippers Doc Rivers.

2. kolo play-off NBA v Orlandu (USA):

Východní konference - 4. zápas:

Boston - Toronto 93:100 (stav série 2:2)

Západní konference - 2. zápas:

LA Clippers - Denver 101:110 (stav série 1:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články