Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Toronto podruhé vyhrálo s Clevelandem a srovnalo sérii

Toronto - Basketbalisté Toronta vyhráli ve finále Východní konference NBA nad Clevelandem i druhý domácí zápas a po vítězství 105:99 vyrovnali stav série na 2:2. Proti úřadujícím vicemistrům Raptors střelecky táhli Kyle Lowry s 35 a DeMar DeRozan s 32 body. Páté utkání se hraje ve středu v Clevelandu, kde v této sezoně kanadský tým prohrál všechny tři zápasy drtivým rozdílem 72 bodů v celkovém skóre.

Toronto - Cleveland
zdroj: ČTK

Na vlastním hřišti se však Raptors v play-off daří a bilanci před domácími fanoušky vylepšili na 8:2. Ve Východní konferenci je Toronto od roku 2010 prvním týmem, který dokázal porazit Cleveland v play-off dvakrát za sebou. DeRozan v poslední čtvrtině nastřílel 12 bodů, vyzdvihl ale hlavně Lowryho.

"Když se Kyle rozjede, tak je to pak pro mě velká pohoda. Všechno je pak otevřené," prohlásil DeRozan. Clevelandu nakonec nepomohlo 29 bodů a devět doskoků LeBrona Jamese ani 26 bodů Kyrieho Irvinga. "Doma musíme hrát o hodně lépe a myslím si, že to předvedeme," řekl James. V úvodu druhé půle domácí vedli až o 18 bodů, poté se ale Cavaliers rozstříleli a necelých pět minut před koncem šli po koši Richarda Jeffersona do vedení 96:94.

Hosté ale ve zbytku utkání přidali pouze Irvingovu trojku, a tak se Torontu povedlo v koncovce znovu strhnout vedení na svoji stranu. "Měli jsme tam pár kolapsů v obraně, které si v koncovce nesmíme dovolit, obzvlášť v play-off. Oni potrestali každou naši chybu," řekl po utkání trenér Clevelandu Tyron Lue.

Sestřih utkání zhlédněte ZDE.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články