Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Thompson vytvořil rekord NBA, za jednu čtvrtinu dal 37 bodů

New York Ostrostřelec Klay Thompson z nejlepšího týmu ligy Golden State nastřílel v pátečním utkání NBA proti Sacramentu 52 bodů a osobním maximem pomohl přehrát Kings hladce 126:101. Plných 37 bodů přitom nastřílel v samotné třetí čtvrtině, čímž vytvořil nový rekord NBA. Dosavadní maximum bylo 33 bodů a dělili se o něj George Gervin (z roku 1978) a Carmelo Anthony (2008).

Klay Thompson v utkání se Sacramentem
zdroj: AP autor: Ben Margot

Ve třetí dvanáctiminutovce Thompson trefil všech 13 střel včetně rovněž rekordních devíti trojek (celkem jich dal 11) a dvou trestných hodů. Na tváři se mu opakovaně objevoval udivený výraz, a když devět minut před koncem rozhodnutého zápasu odcházel střídat, vyprovázela ho zaplněná aréna potleskem vestoje.

"Jsem šokovaný, byl to bláznivý den, bláznivý zápas. Celé utkání jsem měl dobré pozice, zdálo se, jako by mě nikdo nebránil. V první půli jsem minul volné střely, tak jsem si říkal, že musím dál střílet, a v druhé půli už to padalo. Spoluhráči mi stále přihrávali a říkali mi, že chtějí vidět moji show," řekl nadšený Thompson.

Nevídaný výkon uchvátil i jeho trenéra Stevea Kerra. "Měl jsem tu čest hrát s fantastickými hráči, jakými jsou Michael Jordan, Tim Duncan a další. Viděl jsem Michaela dělat neskutečné věci, ale něco takového nikdy nepředvedl," řekl Kerr. (VIDEO)

Sport
zdroj: ČT4

Atlanta doma porazila Oklahomu City 103:93 a nejlepší tým Východní konference si vylepšil klubový rekord o patnáctou výhru za sebou. "To je solidní, ale je to prostě jen další vítězství," krotil optimismus nejlepší střelec vítězů, autor 22 bodů Paul Millsap. (VIDEO)

Cleveland proti Charlotte vedl už v poločase o 35 bodů, pak byl napřed dokonce o 49 bodů a nakonec vyhrál 129:90. Cavaliers zvítězili popáté v řadě po šesti předchozích porážkách. Jen jednou v sezoně měli delší vítěznou sérii.

"V tuhle chvíli mám pocit, že začínáme být týmem, jaký jsem si představoval," řekl LeBron James, autor 25 bodů a devíti asistencí. "Takhle bychom měli hrát. Samozřejmě nám to nebude vždycky takhle padat, ale když si budeme takhle přihrávat a bránit, tak se o nás nebojím," dodal. (VIDEO)

Nejlepší ligový kanonýr James Harden trefil střelu z odskoku současně se závěrečným klaksonem a Houston zvítězil ve Phoenixu 113:111, i když v poslední čtvrtině ztratil šestnáctibodový náskok. Harden dal 33 bodů, přidal 10 asistencí a pomohl Houstonu překonat absenci Dwighta Howarda, který si v první čtvrtině poranil kotník a odstoupil. (VIDEO)

Obhájci titulu ze San Antonia porazili jasně Los Angeles Lakers 99:85 a umocnili špatný den pro fanoušky kalifornského týmu. Odpoledne totiž vyšlo najevo, že hvězda Lakers Kobe Bryant bude zřejmě muset po zranění ramena na operaci, což by pro něj znamenalo konec sezony. (VIDEO)

Výsledky pátečních zápasů NBA:

Atlanta - Oklahoma City 103:93, Cleveland - Charlotte 129:90, Dallas - Chicago 98:102, Denver - Boston 99:100, Golden State - Sacramento 126:101, Miami - Indiana 89:87, Minnesota - New Orleans 84:92, New York - Orlando 113:106, Philadelphia - Toronto 86:91, Phoenix - Houston 111:113, San Antonio - LA Lakers 99:85.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články