Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Těžké zranění děčínského Houšky ukončilo zápas v Pardubicích

Pardubice - Pro basketbalisty Děčína začala sezona v Mattoni NBL velmi nepříjemným zážitkem. V úvodním zápase letošního ročníku zavítali Severočeši do Pardubic, zápas byl ale už ve 3. minutě předčasně ukončen. Reprezentační pivot a kapitán hostujícího týmu Jakub Houška upadl po pokusu o zakončení a zákroku domácího Coreyho Muirheada a po úderu hlavou o palubovku zůstal ležet v bezvědomí.

Jakub Houška v dresu Děčína
zdroj: pardubice.cz

Podle pardubického týmového lékaře Bedřicha Petráně utrpěl Houška těžký otřes mozku a hlubokou tržnou ránu v oblasti spánku. Bezprostředně po pádu měl navíc zapadlý jazyk. "V křečích jsme mu nemohli otevřít ústa, silně to krvácelo, nakonec se ale porařilo uvolnit dýchací cesty a odstranit chránič zubů. Má poranění krční páteře a naštípnutou vřetenní kost na levé ruce," řekl Petráň.

Po zásahu lékařů a přivolané záchranné služby se Houšku podařilo stabilizovat a již komunikoval s okolím. Houška byl odvezen do pardubické krajské nemocnice, kde už byl podle zasahujících lékařů mimo ohrožení života. "Hlava mě bolí, stehy tam jsou a na ruce mám sádru, ale jinak nic vážného," uvedl Houška.

"Jakub Houška se bohužel dostal do situace, kdy bojoval o holý život. Byla to příliš vážná situace, kterou nikdo nečekal. Naštěstí už komunikuje a je při vědomí," dodal trenér Ďěčína Pavel Budínský.

Utkání bylo za stavu 2:3 přerušeno a zhruba po čtvrthodině se oba týmy dohodly, že za těchto okolností nebudou v zápase pokračovat. "Obě mužstva byla po zranění hráče natolik otřesena, že přišla s dohodou, že v utkání nechtějí pokračovat a že bude sehráno v náhradním termínu. Respektovali jsme to," řekl komisař utkání Pavel Volejník.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články