Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tatum vynutil pro Boston sedmý zápas, Golden State postoupili do semifinále

Golden State Warriors si zahrají semifinále NBA. V šestém čtvrtfinále doma porazili Memphis 110:96 a celou sérii vyhráli 4:2 na zápasy. Naopak duel mezi obhájci titulu z Milwaukee a Bostonem rozhodne až sedmý zápas, jelikož Celtics vyhráli na hřišti soupeře 108:95 i díky 46 bodům Jaysona Tatuma.

Jayson Tatum v utkání s Milwaukee
zdroj: USA Today Sports autor: Jeff Hanisch

Hráči Golden State se rychle vzpamatovali z debaklu, který jim Memphis uštědřil v minulém zápase, kdy vedl až o 55 bodů. Doma ukázali velkou sílu své základní pětky a zcela přehráli soupeře na doskoku.

Grizzlies přitom jsou nejlépe doskakujícím týmem základní části a druhým nejlepším v play-off, ale tentokráte je Warriors přeskákali 70:44 a hned 25 doskoků získali v útoku. Více doskoků v play-off měli naposledy San Antonio Spurs v roce 1983.

Velkou zásluhu na tom má Kevon Looney, který sám získal 22 doskoků a z toho 11 v útoku. V útoku pak Klay Thompson dal osm trojek a 30 bodů, Steph Curry přidal šest trojek a 29 bodů.

Memphis odolával a ještě šest a půl minuty před koncem vedl 89:87. Pak ale dal velmi důležitých pět bodů Andre Wiggins, Curry přidal dvě trojky, a když tři minuty před koncem zvýšil na rozdíl 13 bodů trojkou Thompson poté, co Looney dvakrát doskočil v útoku, bylo o vítězi rozhodnuto.

Boston vedl nad Milwaukee většinu zápasu, ale ve čtvrté čtvrtině se jeho osmnáctibodové vedení zmenšilo na pouhé čtyři body a Bucks byli osm minut před koncem zpět ve hře.

Pak ale vzal zápas do svých rukou Tatum. Ten se postaral o 16 z 26 bodů Bostonu v poslední části a celkem 46 body zařídil vítězství Celtics.

"Prostě jsem do toho chtěl dát všechno. Nechtěl jsem pak litovat, že jsme vypadli. Museli jsme vyhrát a já se to snažil zařídit," prohlásil Tatum.

"Byl neuvěřitelný," ocenil soupeře Giannis Antetokounmpo, který sám měl skvělý zápas se 44 body a 20 doskoky, ale ani to Milwaukee nestačilo.

Tatum totiž měl velkou podporu i od Jaylena Browna s 22 body a Marcuse Smarta s 21 body. Dohromady tak dali 89 ze 108 týmových bodů.

"Nikdo v této sérii nedokáže vyhrát dva zápasy po sobě, tak je teď na nás, abychom to v sedmém utkání urvali a postoupili. Bude to zápas, na který všichni čekají. Když prohraješ, máš po sezoně, když vyhraješ, tak postupuješ. Bude to drama," řekl trenér Milwaukee Mike Budenholzer.

Výsledky 2. kola play-off NBA - 6. zápasy:

Milwaukee - Boston 95:108, stav série 3:3; Golden State - Memphis 110:96, konečný stav série 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články