Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Svitavy zaskočily Pardubice a zdramatizovaly čtvrtfinálovou sérii

Svitavy - Po dvou přesvědčivých výhrách favorizovaných Pardubic se čtvrtfinále play-off basketbalové ligy přesunulo do sedmdesát kilometrů vzdálených Svitav, kde domácí tým zkorigoval stav série na 1:2. Svěřenci kouče Lubomíra Růžičky si udržovali mírný náskok od úvodní čtvrtiny a nakonec porazili druhý celek základní části 74:67. Čtvrté utkání je na programu ve středu opět ve Svitavách. 

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Svitav snížili čtvrtfinále s Pardubicemi na 1:2

Tuři zvládli lépe vstup do zápasu a zásluhou devítibodové šňůry si ve druhé čtvrtině vypracovali až čtrnáctibodové vedení. Pardubice však na přelomu poločasu zabojovaly, zaznamenaly 12 bodů v řadě a po přestávce vyrovnaly na 38:38.

Poté ale střelecky ožil Roseboro, který si ve třetí čtvrtině od nerozhodného stavu připsal osm ze svých 12 bodů a pomohl Svitavám k rozhodujícímu náskoku. Hosté sice ještě tři a půl minuty před koncem snížili na rozdíl dvou bodů (67:65), ale kýžený obrat nedokonali. Závěr třetího čtvrtfinále totiž domácím pohlídal Jiří Jelínek.

Proměnil čtyři trestné hody a skóre uzavřel úspěšnou trojkou. Celkem dal 13 bodů a byl druhým nejlepším střelcem Svitav. O sedm bodů více nasbírali jen týmový kolega Mickelson a pardubický rozehrávač Autrey.

Čtvrtfinále play-off ligy basketbalistů - 3. zápas:

Svitavy - Pardubice 74:67 (21:16, 38:31, 60:55)

Nejvíce bodů: Mickelson 20, Jelínek 13, Slezák a Roseboro po 12 - Autres 20, Burnett 17, Wall a Pandula po 9. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy