Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svitavy vyzrály na Děčín a v semifinálové sérii vedou 2:1

Svitavy porazily ve třetím utkání semifinále NBL Děčín suverénně 78:59 a po prvním duelu na severu Čech se ujaly vedení v sérii 2:1. Čtvrtý zápas je v Děčíně na programu v sobotu, pak se série hraná na čtyři vítězství přesune opět do Svitav.

Sport
zdroj: ČT4

Domácí vedli nad druhým týmem základní části jen v první čtvrtině, pak Tuři převzali na palubovce kontrolu a postupně zvyšovali náskok. "V první řadě jsem rád, že jsme poprvé v sérii ukázali, že umíme bránit. Nedovolili jsme domácím dostávat se do jednoduchých bodových situací z vymezeného území nebo trojkového oblouku," řekl trenér Svitav Lubomír Růžička.

Pochvaloval si, že dobře zahrála lavička. "Rozhodujícím faktorem byl závěr prvního poločasu a náš nástup do druhého, kde jsme udělali šňůru asi 12 bodů. A v neposlední řadě rozhodl hlad po útočném doskoku, měli jsme jich 16 a tam se zlomil zápas v náš prospěch," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Svitavy vyhrály v Děčíně a vedou v sérii 2:1

Nejlepším hráčem zápasu byl hostující Charles Aiken, který zaznamenal double double za 19 bodů a 12 doskoků. Děčín táhl Lamb Autrey s 16 body.

"Do utkání jsme nastoupili bez adekvátního nasazení, takto se play-off hrát nedá, byli jsme všude o krok pozdě, tohle byl náš nejhorší zápas v play-off. Když prohrajeme na doskoku 34:0, tak nemůžeme vyhrát," zlobil se trenér domácích Tomáš Grepl. "Takto se doma prezentovat nechceme a nemůžeme. Náš výkon musí být diametrálně odlišný," dodal.

Děčín - Svitavy 59:78 (15:14, 30:40, 46:60)

Nejvíce bodů: Autrey 16, Šiška 15, Ježek a Carlson po 7 - Aiken 19, Marko 12, O'Brien 11. Stav série 1:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články