Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Svitavští Tuři produsali přes Ústí do semifinále

Svitavy neponechaly v pátém čtvrtfinálovém duelu play-off NBL nic náhodě, vyhrály nad Ústím vysoko 109:71 a po Nymburku a Olomoucku se staly třetími semifinalisty.

"Neměl bych dnes nic vyčítat. Jsem rád za konečně přesvědčivé vítězství doma před skvělými fanoušky," řekl po utkání trenér domácích Lubomír Růžička.

Už po prvních dvou čtvrtinách vedly Svitavy jednoznačně o 13 bodů. Ani na startu druhé poloviny utkání však nenechali domácí hráči hostující Slunetě přičichnout k naději na zvrat. "Ve druhém poločase se nám dařilo to sypat z dálky, pak už jsme se uklidnili," dodal Růžička.

Lídrem vyrovnaného domácího celku byl Matěj Svoboda s 18 body a sedmi doskoky, v týmu soupeře spíše osamocený Ladislav Pecka zaznamenal double double za 19 bodů a 11 doskoků.

"Na hřišti byl celých 40 minut jeden tým. Dělal výborná rozhodnutí, byl plný energie," konstatoval ústecký trenér Antonín Pištěcký.

O posledním účastníkovi se rozhodne mezi Děčínem a Opavou. V úterý je na programu šestý zápas v hale Slezanů, Severočeši vedou 3:2. Teprve po skončení této série, ve které hrají třetí a šestý tým po základní části, bude známé složení semifinálových dvojic.

Svitavy - Ústí nad Labem 109:71 (30:24, 54:41, 79:57)

Nejvíce bodů: Matěj Svoboda 18, O'Brien 15, Číž 12 - Pecka 19, Fait 12, Svejcar 8. Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články