Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Svitavští basketbalisté porazili Ostravu trojkou v poslední vteřině

Svitavy - Basketbalisté Svitav v 5. kole Kooperativa NBL vyhráli doma 70:67 nad Ostravou zásluhou šťastné trojky Michala Šotnara v poslední vteřině. Hosté přitom v závěru dotáhli manko devíti bodů a čtyři vteřiny před koncem srovnali, jenže Svitavy ještě stihly rychle odpovědět a připsaly si třetí výhru.

Ostravští basketbalisté
zdroj: ISIFA autor: Radek Kalhous

Svitavy znovu táhl silný pivot Abercrombie, autor 20 bodů. I díky jeho dobrému výkonu vedly dvě minuty před koncem 64:55, ale Ostrava se nadechla k mohutnému náporu a presingu po celém hřišti. Domácí hrající v podstatě v šesti už byli hodně unavení a tlaku podlehli. Nová huť se tak šňůrou 8:0 vrátila do hry.

Šestnáct vteřin před koncem Abercrombie čistě vypíchl míč soupeři, ale rozhodčí chybně odpískal faul. Dedek mohl vyrovnat z trestných hodů, jednou však minul. Na druhé straně byl úspěšný Macela, a tak 14 vteřin před koncem vedli domácí o tři body. Ostravě vyšla akce na zcela volného Beaumonta, který trojkou srovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Svitavy - Ostrava

Hráči Svitav však nerezignovali, rychle přenesli míč do útoku, Šotnar současně s klaksonem vystřelil, míč se od obroučky odrazil vysoko do vzduchu a následně propadl síťkou, což domácím přineslo šťastnou výhru.

"Ani jsem nevěděl, že jsem to stihnul. Prostě jsem to odhodil. Takovou střelu jsem ještě nikdy nedal," řekl Šotnar. "Do téhle koncovky jsme se ale neměli vůbec dostat, měli jsme to dohrát víc v klidu. Jenže jsme to hráli v málo hráčích a už jsme nemohli. Já teda ne. Takže se divím, že jsem tu střelu vůbec dal," dodal.

Svitavy - Ostrava 70:67 (26:23, 36:39, 58:53)

Nejvíce bodů: Abercrombie 20, Votroubek 14, Macela 12, Šotnar 11 - Rohde 21, Muirhead 13, Dougherty 11. Fauly: 16:18. Trestné hody: 17/13 - 16/8. Trojky: 7:5. Doskoky: 35:31.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články