Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Světlo naděje? Američtí basketbalisté se vracejí do Číny, aby dohráli ligu

Po týdnech čekání se jako první sportovní liga možná znovu rozjede nejvyšší čínská basketbalová soutěž. Svolení k návratu do Číny dostali američtí hráči, kteří se pomalu ale jistě vrací do země, odkud se rozšířila pandemie koronaviru do celého světa. V Pekingu je už i bývalý zástupce NBA Jeremy Lin, který na fotce pózoval před Velkou čínskou zdí.

Jeremy Lin
zdroj: ČTK autor: Xinhua/Wu Zhuang

Liga v Číně byla kvůli šíření nemoci COVID-19 přerušena 1. února. Nyní již v zemi původu pandemie několik dnů nepřibyl žádný nový případ nákazy a podle médií by se basketbal mohl znovu začít hrát 15. dubna, pokud to úřady povolí. Už v minulém týdnu se v Číně znovu rozběhly atletické soutěže.

Ve 20 čínských ligových mužstvech hraje kolem čtyř desítek zahraničních basketbalistů. Po návratu je čeká dvoutýdenní karanténa. Zpět v Číně už je podle agentury Reuters například i někdejší rozehrávač Sacramenta Kings Pooh Jeter.

Jedenatřicetiletý Lin, který strávil v NBA devět sezon a loni slavil titul s Torontem, nyní hraje za Peking Ducks. "Bezpečně jsem přistál v Pekingu, abych dokončil sezonu CBA," doplnil k fotografii na Instagramu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články