Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Superman Diallo přeskočil O'Neala a ovládl soutěž ve smečování

Králem soutěže ve smečování, která se koná v předvečer Utkání hvězd NBA, se stal Hamidou Diallo z Oklahoma City. Dvacetiletý ligový nováček si vysloužil největší aplaus díky tomu, co předvedl už v prvním kole: přeskočil legendu a jednoho z členů poroty Shaquillea O'Neala a smeč zakončil zavěšením za obroučku za předloktí po vzoru Vinceho Cartera z roku 2000. A druhou rukou pod dresem ukázal Diallo symbol supermana.

Hamidou Diallo je králem letošní soutěže ve smečování
zdroj: ČTK/ZUMA/David T. Foster Iii

"Tenhle dunk se opravdu povedl. Strašně jsem se sem těšil. Atmosféra byla skvělá a dokázala mě ještě víc vyhecovat. Byl jsem trochu nervózní až ve finále. Tohle je pro tebe mami," volal Diallo do kamery v rozhovoru na palubovce Spectrum Center v Charlotte poté, co přeletěl O'Neala měřícího 216 cm.

Ve finále křídelní hráč Oklahomy už sice na plný počet bodů znovu nedosáhl, i tak předčil Dennise Smithe z New York Knicks a odnesl si cennou trofej, o kterou se ucházeli ještě John Collins z Atlanty a zástupce domácích Charlotte Hornets Miles Bridges.

Nejvšestrannější dovednosti prokázal na dráze s překážkami Jayson Tatum z Bostonu, nejlepším střelcem trojek se stal Joe Harris z Brooklynu. Překonal i Stephena Curryho z mistrovského klubu Golden State.

Rozehrávač úřadujících šampionů sice Harrise v prvním kole stejně jako poslední účastník finálového kola Buddy Hield dokázal porazit, ale ve finále už Curry s 24 body na Harrisových 26 bodů nestačil. Hield nastřádal bodů 19. "Dal jsem do toho všechno a tahle zkušenost, být součástí víkendu při Utkání hvězd, je pro mě opravdu unikátní," řekl sedmadvacetiletý Harris.

Vítěz soutěže zručnosti Tatum musel v každém ze tří kol dotahovat náskok soupeře. Aby ve finále křídelník Celtics předčil rozehrávače Atlanty Trae Younga, musel proměnit trojku z poloviny hřiště a střílel ji chvíli před tím, než Young vyslal tu svou z klasického postavení těsně za trojkovým obloukem.

Zdroj
ČTK, House of Highlights

Hlavní zprávy

Nejčtenější články