Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

\"Stříbro s chutí zlata\" - kniha připomíná snové MS basketbalistek

Praha - Jen devět dní po finálovém utkání mistrovství světa basketbalistek se v úterý na knižních pultech objevila publikace pojednávající o překvapivé jízdě českých basketbalistek na domácí palubovce za stříbrnými medailemi. Titul z nakladatelství Mladá fronta nese titul Stříbro s chutí zlata a dnes jej v pražském Paláci knih Luxor pokřtili reprezentační kanonýrka Eva Vítečková s trenérem národního týmu Luborem Blažkem.

"Hlavně doufám, že se knížka dostane do ruky malým dětem a pomůže propagaci celého basketu. Snad si děti po jejím přečtení řeknou, že basket chtějí hrát a jednou být třeba dobré jako ty holky," řekla Vítečková. Blažek si také přál, aby publikace byla inspirací pro mladé talenty. Zároveň pro něj představuje připomínku životního úspěchu. "V mé knihovně se tento kousek dostane na přední místo, bude to pro mě srdeční záležitost. Pevně věřím, že zaujme i všechny ostatní lidi, kteří nám při mistrovství tak fandili," uvedl Blažek. "Je nádherná a některé momenty, které jsem na mistrovství světa vůbec nevnímal, jsou v té knize krásně ukázané," dodal Blažek.

Kniha, která na 134 stranách připomíná rozhodující okamžiky při cestě českého výběru do finále, představuje celé družstvo, historii světových šampionátů a nabízí i podrobnou statistickou přílohu, má i bohatou fotografickou dokumentaci. Autorsky se na ní podíleli tři komentátoři České televize Jakub Bažant, Jan Smetana a Tomáš Budka a novinář Petr Hamták. Kniha stojí 349 korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Blažek s Vítečkovou pokřtili knihu k MS

Dobré zprávy o šampionátu podporují první účetní údaje

Mistrovství hospodařilo s částkou 150 miliónů korun a rozpočet by měl být vyrovnaný. "Dali jsme si jako hlavní úkol, že mistrovství dopadne s vyrovnaným rozpočtem. Myslíme si, že na 99 % nebo spíš 100 % bude, ale v současné době se ještě kontrolují veškeré položky rozpočtu, takže příští týden by měla být zveřejněna zpráva o finančním hospodaření mistrovství," řekl předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články