Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Stoprocentní bilance USK je minulostí. Pražanky nestačily na favorizovaný Jekatěrinburg

Suverénní jízda letošní sezonou bez jediné porážky pro basketbalistky USK skončila. Pražanky ve 4. kole Evropské ligy nestačily na obhájkyně titulu z Jekatěrinburgu, kterým na jejich palubovce podlehly jasně 59:87. V zápase prohrávaly až o 39 bodů, ale nejvyšší porážku za posledních devět let nakonec odvrátily.

Teja Oblaková z USK Praha
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Pražanky před zápasem v Rusku vyhrály všech 13 soutěžních zápasů v sezoně, šly proto do utkání o první místo ve skupině A v dobrém rozpoložení. Ale proti jednomu ze dvou hlavních favoritů na titul nezachytily začátek. Domácí tým už v úvodu druhé čtvrtiny odskočil na dvacetibodový rozdíl a nedal soupeři sebemenší šanci.

"S rozdílem ve skóre rozhodně nejsme spokojené. Doufaly jsme v lepší výkon, ale nastoupily jsme do utkání s přílišným respektem k soupeři a to byl hlavní problém. Už po první čtvrtině byl zápas rozhodnutý. My se chytly až ve druhé půli," konstatovala trenérka Natália Hejková.

Ruský tým dominoval pod košem, kde přestřílel USK 46:20 a doskakování ovládl v poměru 50:30. Český celek střílel spíše z dálky, ale s úspěšností pouhých 32 procent. V útoku se nedařilo ani nejlepší střelkyni týmu Alysse Thomasové, která dala jen osm bodů, i když průměr má dvacet.

Dokonce hrozilo, že Pražanky utrpí nejhorší porážku od roku 2009, kdy podlehly Rivasu Madrid o 38 bodů. Daly ale posledních sedm bodů zápasu a debakl kosmeticky zmírnily. Přispěly k tomu i Tereza Vyoralová, která odehrála první euroligové minuty po dlouhém zranění kolena, a další česká reprezentantka Renáta Březinová. Ta naskočila do Euroligy vůbec poprvé, přesto v koncovce dala pět bodů za tři minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK padly v Jekatěrinburgu

UMMC Jekatěrinburg - ZVVZ USK Praha 87:59 (26:9, 44:24, 71:36)

Nejvíce bodů: Vadějevová 18, McBrideová 16, Meessemanová a Torrensová po 13 - Kateřina Elhotová a Hanušová po 9, Thomasová 8. Fauly: 16:12. Trestné hody: 6/6 - 7/6. Trojky: 5:5. Doskoky: 50:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články