Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Startuje NBL. Nymburk bude hrát v základní části jen čtvrtinu zápasů

Praha - O víkendu startuje nová sezona Kooperativa Národní basketbalové ligy. Titul opět obhajuje Nymburk, který tentokrát odehraje pouze čtvrtinu základní části čili 11 zápasů. Po zopakování finálové účasti touží Děčín, ale vysoké ambice mají také v Pardubicích, Prostějově či Opavě. Vedení ligy věří, že soutěži pomůže úspěch reprezentace na mistrovství Evropy. První přímý přenos nabídne ČT sport v pondělí 12. října - od 18:00 vysílá zápas Pardubic s Opavou.

Utkání Děčín - Nymburk
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Všichni jsme nadšení z úspěchu reprezentace. Pro naši soutěž je to fantastické, věřím, že to přiláká další diváky. Už loni se návštěvnost zvýšila o 15 procent. Chceme toho využít a všechny kluby s tím pracují," řekl šéf Asociace ligových klubů Zdeněk Bříza.

Měl by hrát Nymburk celou domácí soutěž?

Jednoznačným favoritem zůstává Nymburk, který získal předchozích 12 titulů. Pro tuto sezonu sice o 40 procent snížil rozpočet, přesto se reprezentačnímu kouči Ronenu Ginzburgovi povedlo sestavit tým, který dokázal v neděli porazit euroligový Krasnodar.

Je nám líto, video expirovalo.
O víkendu startuje NBL

"Náš cíl nemůže být jiný než titul, s tím do ligy jdeme. Příchody nových hráčů zvyšují motivaci i u nás, kteří jsme v týmu delší dobu. Takže všichni toužíme po dalším titulu," řekl pivot Petr Benda. Je rád, že ostatní kluby Nymburku dovolily, aby v základní části odehrál jen 11 venkovních zápasů a mohl se soustředit na zápasy na evropské scéně včetně 30 zápasů VTB ligy. "Pro nás je to ulehčení a budeme mít více sil na to, abychom předváděli lepší výkony v NBL i VTB lize," uvedl Benda.

Opačný názor má například jeho spoluhráč Jiří Welsch. "Osobně si myslím, že by se klub měl zaměřit na domácí soutěž a vypustit buď evropský pohár, nebo VTB ligu. Vedení klubu je ale jiného názoru, a proto máme v lize takové zápasové úlevy, jaké máme," přiznal na chatu webu ČT sport.

Kdo bude bojovat s Nymburkem o titul?

V minulé sezoně překvapil Děčín, který s jedinou zahraniční posilou došel poprvé až do finále a na úspěch by rád navázal. "Kdybychom si nevěřili, bylo by to špatné. Tým zůstal pohromadě, navíc si myslím, že jsme možná ještě lepší s příchodem Ondry Šišky. Uvidíme, jak nám to bude šlapat. Hlavní je, aby se nám stejně jako v minulé sezoně vyhýbala zranění," řekl děčínský kapitán Jakub Houška.

Vysoké ambice ale má také Prostějov, který by se chtěl vrátit minimálně na post české dvojky, ze které ho sesadil Děčín. Zuby na finále si brousí rovněž Pardubice, které znovu posílily mimo jiné o zkušeného pivota Radka Nečase. Nahoru se dere také Opava. "Pokud bych měl vybrat jeden tým, který se s námi dostane do finále, tak bych si i na základě posílení tipnul Pardubice," odhaduje Benda.

Do play-off postoupí osm nejlepších celků po základní části čítající 44 zápasů. Poslední tým jde do baráže s dvěma nejlepšími týmy první ligy. Každý tým může do utkání nasadit maximálně šest cizinců.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články