Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Start Euroligy vyšel Realu, moskevské CSKA zvítězilo v Istanbulu

Madrid - Úvodních utkání se dočkala basketbalová Euroliga. Start soutěže vyšel Realu Madrid, který porazil Olympiakos Pireus jasně 83:65. Jednalo se o střet euroligových velkoklubů, společně se utkaly třeba ve finále v roce 2013, které ovládl řecký celek. Tentokrát ale vládli španělští vítězové soutěže z roku 2015. CSKA Moskva vyloupil Istanbul, hráče Galatasaraye přehrála jasně 109:84, když zářili de Colo a Teodosič.

Utkání Euroligy Galatasaray Istanbul - CSKA Moskva
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Výbornou formu na začátku sezony předvedl rozehrávač Realu Sergio Llull, který dal 22 bodů a zasloužil se hlavně v první čtvrtině (15 bodů) o podobu hry španělského týmu. Jeho výkon navíc podpořil jedenáctibodový Luka Dončic a desetibodový Jaycee Carroll. Na druhé straně se dařilo řeckému dirigentovi Vassilisu Spanoulisovi, jenž držel Olympiakos na dostřel díky svému dvanáctibodovému výsledku.

Madrid vedl 24:17 po první desetiminutovce, avšak Spanoulis zářil a v závěru druhé čtvrtiny snížil už jen na rozdíl dvou bodů 42:40. Pak ale znovu několikrát uspěl Llull, přidal se i Dončic a domácí svůj náskok zase navyšovali.

Olympiakos se pokoušel bodově přiblížit, ale v závěrečné čtvrtině mu vypadla obrana - Real nastřílel dvanáct bodů oproti pouhým dvěma na straně soupeře, a to rozhodlo. Real zvítězil rozdílem osmnácti bodů 83:65.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Olympiakos Pireus

Galatasaray nepotrápil moskevské CSKA

Basketbalisté CSKA Moskva zavítali do Istanbulu, kde se střetli s místním Galatasarayem. Hosté diktovali od začátku utkání tempo hry a první čtvrtinu ovládli jasně 27:18. Ve druhé části jejich dominanci potvrdili a na konci prvního poločasu si vytvořili náskok 12 bodů i díky dvěma po sobě jdoucím trojkám Miloše Teodosiče.

Po přestávce však domácí zadělali na drama. Nepříznivý průběh postupně snižovali a když se trefil Emir Preldžič na konci třetí čtvrtiny za tři body, upravil už na 69:74. V posledním úseku hry ale hosté z Moskvy přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, náskok navýšili a dokráčeli k výraznému vítězství 109:84.

O výhru hostů se největší měrou zasloužil Nando de Colo z Francie, autor 22 bodů, a také Srb Teodosič, který si připsal 20 bodů včetně pěti úspěšných trojek. V dresu Galatasaraye se představil i bývalý hráč Nymburka Blake Schilb. Američan reprezentující Česko zaznamenal za dvacet minut hry tři body a pět asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
CSKA Moskva si poradila v Eurolize s Galatasarayem

Evropská liga basketbalistů - 1. kolo:

Real Madrid - Olympiakos Pireus 83:65

Galatasaray Istanbul - CSKA Moskva 84:109 (za domácí Schilb 3 body, 5 asistencí)

Milán - Maccabi Tel Aviv 99:97

Crvena Zvezda Bělehrad - Darüssafaka Istanbul 70:73.

Zdroj
ČT sport, ČTK, euroleague.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články