Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Smršť v první čtvrtině rozhodla, Nymburk otevřel Ligu mistrů vítězně

Sezonu v Lize mistrů zahájili basketbalisté Nymburku ideálně. V pražské hale Královka porazili čtvrtý tým minulého ročníku Bamberg 91:71. Za skalpem německého soupeře vykročili už v úvodní čtvrtině, kterou vyhráli o devatenáct bodů.

Jaromír Bohačík
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Domácí vstoupili do zápasu famózní sérií 16:0 a Bamberg se poprvé prosadil až po čtyřech minutách. Nymburk i díky třinácti bodům Jaromíra Bohačíka vyhrál první čtvrtinu 30:11. Ve druhé části se hra na palubovce změnila, německý tým totiž výrazně přitvrdil v obraně a Středočeši o poločasové přestávce vedli o 18 bodů.

"Soupeř měl těžký program v německé lize. Hráli prodloužení, včera ani netrénovali a přesouvali se sem. Mohli být tím pádem mírně unavení, protože ať chcete, nebo ne, tělo nechce hrát tolik zápasů. Je potřeba ho pokaždé nastartovat a než se to povede, tak je to většinou 0:13, než se vzpamatujete," hodnotil Bohačík.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburští basketbalisté přejeli Bamberg o 20 bodů

Po pauze převzal Bamberg aktivitu, Nymburku se přestalo dařit střelecky i na doskoku a po nepovedeném závěru třetí čtvrtiny se náskok ztenčil na osm bodů. Závěrečná čtvrtina už ale opět byla v režii českého mistra, jenž zpřesnil střelbu a vzal si dvouciferný náskok zpět.

"Jednoduché to nebylo. Věděli jsme, že je to Bamberg a že to neskončí o dvacet. Začali jsme výborně, možná až zběsile - spadly nám tam i střely, které tam spadnout neměly," uznal Bohačík, nejlepší střelec zápasu s 24 body. "Dát doma 91 bodů a vyhrát, to je krásný start do soutěže. Pořád nicméně máme na čem pracovat," dodal.

Nymburk, jenž v minulé sezoně prohrál ve skupině s Bambergem oba zápasy, čeká další utkání Ligy mistrů příští týden v úterý. Opět v letenské hale Královka přivítá turecký Gaziantep, který v úvodním kole podlehl 64:70 řeckému Peristeri.

Basketbalová Liga mistrů - skupina C, 1. kolo:

Nymburk - Bamberg 91:71 (30:11, 52:34, 65:57)
Nejvíce bodů:
Bohačík 24, Booker 18, Dalton 14, Hankins 10 - B. Taylor 16, Harris a Lee po 11, K. Taylor 10.
Fauly: 20:21. Trestné hody: 24/21 - 16/9. Trojky: 6:14. Doskoky: 44:43.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články