Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sluneta smetla Brno a 116 body vyrovnala rekord sezony

Basketbalisté Ústí nad Labem deklasovali v lize Brno 116:69 a udrželi v tabulce třetí místo o skóre před Děčínem. V počtu nastřílených bodů svěřenci Jana Šotnara vyrovnali rekord sezony, který před dvěma měsíci vytvořila mistrovská Opava v utkání s Děčínem (116:91).

Sluneta Ústí nad Labem
zdroj: bkusti.cz

Ústí vyhrálo v lize popáté z posledních šesti zápasů. Už v poločase vedlo nad Brnem o 36 bodů a postupně svůj náskok dál navyšovalo. Dvaceti body přispěl k vítězství kapitán Ladislav Pecka, 18 bodů dal Ty Nichols.

"Poprvé jsme předvedli výkon, který hraničil s naším potenciálem. Hráli jsme velmi dobře v obraně i útoku. Chtěli jsme vyhrát i o více bodů, abychom v tabulce přeskočili Děčín a vrátili se na třetí místo, což se povedlo, ačkoli jsme neočekávali, že by to bylo takhle," řekl Šotnar.

"Brno je kvalitní tým, hraje dobrou sezonu, ale dneska neměli svůj den. Naopak my jsme zahráli letos to nejlepší a je z toho takovýto výsledek," dodal kouč Ústí.

Brňané nepotvrdili dobré výsledky z poslední doby. Z předchozích čtyř ligových zápasů tři vyhráli včetně utkání proti Nymburku.

"Sluneta hrála s lehkostí, neustále nás porážela jedna na jedna, i když jsme se o tom celou dobu bavili. Pak se samozřejmě dostala do laufu a trefovala i poměrně těžké střely," řekl brněnský trenér Martin Vaněk.

"Bylo to hlavně o tom, jak jsme k zápasu přistoupili my. Krásně se ukázalo, že nic nejde samo, a pokud nebudeme chtít, tak můžeme takhle prohrát se spoustou dobrých týmů," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články