Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Slezské derby v NBL po šesti letech vyhrála Ostrava

Ostravští basketbalisté po více než šesti letech dokázali porazit v lize lokálního rivala Opavu. Tým Nové huti zvítězil v dohrávce 5. kola 92:83 a po páté výhře v sezoně se posunul na sedmé místo. 

Basketbalisté NH Ostravy
zdroj: NH Ostrava

Hosté vyrovnaný zápas rozhodli ve třetí čtvrtině, ve které se jim povedla devítibodová šňůra od stavu 58:58 a poté poprvé unikli do dvouciferného vedení. Vítězství nad Opavou slavili poprvé od září 2016.

"Jsme nesmírně šťastni za dnešní vítězství. Všichni hráči, kteří nastoupili, odehráli své a byli platní pro tým. Opava má problém s marodkou, ale přesto si výhry cením. Nová huť nevyhrála nad Opavou snad osm let a nám se to dnes povedlo," radoval se na tiskové konferenci ostravský kouč Adam Choleva.

Při konečném devítibodovém rozdílu mohli domácí svěřenci Petra Czudka litovat mizerné střelby trestných hodů, kterých proměnili z 18 pokusů jen šest. "Utkání jsme nezačali špatně, ale postupně jsme udělali spoustu mentálních chyb, které dostaly soupeře na koně. Hosté zaznamenali spoustu košů ještě s naším faulem, a to nás sráželo. Musíme se smířit s realitou a jít dál, abychom se dostali do osmičky po základní části," řekl Czudek.

Nejlepším střelcem zápasu byl ostravský Malik Morgan s 20 body, dvojciferně skórovali i další čtyři spoluhráči. Domácí Jakub Slavík zaznamenal 20 bodů a 9 doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články