Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Slavný Dream Team je v basketbalové síni slávy

Springfield (USA) - Slavný Dream Team, který v roce 1992 uchvátil diváky svojí naprostou dominancí na olympijských hrách v Barceloně, byl včera uveden do síně slávy amerického basketbalu. Ve Springfieldu se tak dočkalo ocenění mužstvo složené z největších hvězd NBA, které na vrcholném turnaji před 18 lety přehrálo všechny své soupeře průměrným rozdílem 43,8 bodu.

"To je něco, za co se nám možná nikdy nedostalo dostatečného uznání. Ono se lehce řekne, že jdeme vyhrát zápas o 40 nebo 50 bodů. Jenže my to skutečně udělali. My jsme věděli, že ty zápasy vyhrajeme, ale že jsme celou dobu hráli na tak vysoké úrovni, to bylo neuvěřitelné," řekl při ceremoniálu člen hvězdné sestavy Charles Barkley.

Stejně jako on i jeho tehdejší spoluhráči Michael Jordan, Earvin "Magic" Johnson a Larry Bird už byli v minulosti uvedeni do síně slávy za své individuální zásluhy. V pátek se hned dvojnásobného přijetí mezi legendy amerického basketbalu dočkali další dva členové Dream Teamu Scottie Pippen, šestinásobný vítěz NBA, a Karl Malone, čtrnáctinásobný člen All Star týmu zámořské ligy a s 36.928 body druhý nejlepší střelec.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráči Dream Teamu z olympiády v Barceloně byli vyznamenáni

Oba jmenovaní mají olympijské zlato i z Atlanty 1996. "Splnil jsem si sen a hrál basketbal s hráči, které mám po lidské stránce moc rád. Byla to skvělá jízda nás všech, co jsme byli v týmu snů," řekl při ceremoniálu Pitten. "Ze všeho nejvíc vděčím rodičům. Všechno jsem dokázal jen díky nim. A teď? Je to až ironické … Dnes je to na den přesně sedm let, co mi zemřela matka," zavzpomínal Malone.

Síň slávy rozšířil i tým olympijských vítězů z roku 1960 kolem Oscara Robertsona a Jerryho Westa, uvedeni byli i hvězda ženské WNBA Cynthia Cooperová, majitel Los Angeles Lakers Jerry Buss a vysokoškolský trenér Bob Hurley. Posmrtně byli oceněni Dennis Johnson, Gus Johnson a Brazilec Maciel "Ubiratan" Pereira.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články