Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Skvělý Satoranského double double večer s hořkým koncem. Chicago podlehlo o bod Torontu

Byl to výtečný basketbalový večer. Pro Tomáše Satoranského ovšem trochu hořký. Elitní rozehrávač sice aznamenal 10 bodů a 11 asistencí, jeho Chicago ovšem prohrálo s úřadujícím mistrem NBA Torontem těsně 92:93. Český basketbalista odehrál téměř 38 minut, nejvíce ze všech hráčů Bulls a zároveň nejvíce v této sezoně. Ani jeho double double však sedmnáctou porážku Chicaga z 25 zápasů neodvrátil.

Tomáš Satoranský v utkání proti obhájcům titulu z Toronta
zdroj: ČTK/AP

Bulls měli v poslední půlminutě dvě šance na zvrat, obě po Satoranského přihrávkách. Fin Lauri Markannen se však nechal 30 sekund před koncem pod košem zblokovat, 3,5 sekundy před poslední sirénou pak neuspěl ani Zach LaVine, jenž přes obránce neproměnil těžký nájezd ze strany.

Satoranský proměnil čtyři z osmi střel a zapsal si i tři doskoky a dva zisky. Ještě osm minut před koncem vedlo Chicago o osm bodů, naposledy pak 66 sekund před sirénou, když Daniel Gafford po útočném doskoku upravil na 92:91.

"K výhře nám chyběly dva, možná tři útoky. Hráli jsme dobrý, tvrdý basketbal a zlepšujeme se. Nevím, kdy prorazíme naplno, ale máme před sebou jasný cíl. Nedovolím, aby nás od něj rozptylovalo cokoli negativního," uvedl trenér Jim Boylen po třetí porážce za sebou, která následovala po slibném průběhu.

Chicago proti Torontu neuspělo pojedenácté v řadě a v tabulce Východní konference ztrácí z jedenácté příčky čtyři zápasy na pozice zaručující play-off. Střelecky domácí tým táhl Zach LaVine s 20 body, přičemž všechny dal v první půli, Toronto spoléhalo na Pascala Siakama s 22 body.

Pondělí těsných zápasů

Dva duely v bohatém programu rozhodly až střely v poslední sekundě. A to v New Orleans, kde uspěl Detroit, a v Houstonu, kde se radovali hráči Sacramenta. Ti vteřinu před koncem prohrávali po koši Russella Westbrooka o dva body, po oddechovém čase ale s klaksonem trefil rozhodující trojku na 119:118 Nemanja Bjelica.

"Zatraceně zasloužená výhra," radoval se srbský křídelník a autor 17 bodů. Nejlepším střelcem Kings byl s 26 body Buddy Hield, Rockets nestačilo 34 bodů Westbrooka ani 27 bodů a 10 asistencí Jamese Hardena. Houston prohrál popáté z posledních deseti duelů a na západě je pátý.

V poslední sekundě rozhodl o vítězství i Detroit, který díky koši Derricka Rose z odskoku uspěl v New Orleans 105:103. Nejužitečnější hráč NBA z roku 2011 celkem nasbíral 21 bodů a sedm asistencí. Za domácí, kteří prohráli už podeváté v řadě, si připsal 31 bodů mladík Brandon Ingram.

Nejlepším střelcem večera se stal s 36 body Paul George, jenž pomohl Clippers i bez odpočívajícího spoluhráče Kawhiho Leonarda k vítězství 110:99 v Indianě. O patnáctou výhru prodloužilo úspěšnou sérii Milwaukee, které porazilo 110:101 Orlando a s bilancí 21-3 se s Lakers dělí o pozici ligového lídra.

"Máme jedinečný tým. Nejenže spolu všichni dobře vycházíme, ale taky si každou noc kryjeme záda," poznamenal hvězdný Řek Janis Antetokounmpo, jenž Milwaukee táhl s 32 body, 15 doskoky a osmi asistencemi.

Výsledky NBA

Boston - Cleveland 110:88, Chicago - Toronto 92:93 (za domácí Satoranský 10 bodů, 11 asistencí, 3 doskoky), Golden State - Memphis 102:110, Houston - Sacramento 118:119, Indiana - LA Clippers 99:110, Milwaukee - Orlando 110:101, New Orleans - Detroit 103:105, Phoenix - Minnesota 125:109, Utah - Oklahoma City 90:104.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články