Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Skvěle hrající Veselý dotáhl Fenerbahce k důležitému vítězství nad CSKA

Reprezentační pivot Jan Veselý byl s 19 body a deseti doskoky strůjcem vítězství Fenerbahce Istanbul v šlágru Evropské ligy nad CSKA Moskva 79:75. Český basketbalista byl autorem vítězného koše a v utkání si navíc připsal i deset získaných faulů, takže zkompletoval nezvyklý triple double. Turecký celek potvrdil vedení v tabulce, její neúplnou podobu vede před moskevským velkoklubem o dva body.

"Vyhrát doma s CSKA je důležitá výhra. V podstatě jsme hráli o první místo v tabulce, takže úspěch," řekl Veselý.

"Čísla jsou mi jedno, hlavně chci týmu co nejvíce pomoci. Formu cítím, ale je to týmová forma. Hrajeme dobrý basket a v tom musíme pokračovat," prohlásil.

Veselý dal už v prvním poločase 11 bodů, při své aktivitě byl také sedmkrát faulován a proměnil všech pět trestných hodů.

Domácí ale v úvodní dvacetiminutovce ani jednou nevedli. Jenže po návratu z přestávky za poločasového stavu 36:48 vtrhli do druhé půle 16 body za sebou.

"V prvním poločase dávali docela lehké koše, ale do druhého jsme změnili obranu, pohlídali jsme je na doskoku a to rozhodlo zápas," řekl Veselý.

Přesto domácí pět minut před koncem znovu prohrávali o sedm bodů (67:74). Pak ale Veselý nastartoval další obrat dvěma šestkami a minutu před koncem zlomil nerozhodný stav 75:75.

Výsledky 13. kola Euroligy basketbalistů:

Anadolu Efes Istanbul - Budučnost Podgorica 106:68
Fenerbahce - CSKA Moskva 79:75 (za domácí Veselý 19 bodů, 10 doskoků, 3 asistence)
FC Barcelona - Olympiakos Pireus 60:69
Gran Canaria - Baskonia Vitoria 71:84 (za domácí Balvín 8 bodů, 5 doskoků)
Darüssafaka Istanbul - Žalgiris Kaunas 71:75
Maccabi Tel Aviv - Chimki Moskva 79:63
Milán - Bayern Mnichov 78:80
Real Madrid - Panathinaikos Atény 89:68

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články