Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Škola hrou. Opava si připsala jen 43 bodů a odjela ze Soluně s debaklem

Jedenáctou porážku za sebou utrpěli basketbalisté Opavy v Lize mistrů. Ve 12. kole navíc museli na palubovce PAOK Soluň skousnout demolici 43:93 a zaznamenali nejvyšší nezdar v sezoně. Slezský celek proto stále figuruje na posledním místě ve skupině B, naopak domácí udrželi osmifinálovou naději.

Opava, která má dlouhodobě problém se zraněním řady opor v čele s pivotem Martinem Gniadkem, na soupeře od začátku nestačila a prohrála pošesté z posledních sedmi utkání.

V Soluni se hostům nedařilo především střelecky - měli úspěšnost 26 procent a navíc z 32 pokusů za tři body proměnili jen čtyři.

"V zápase mohlo nastoupit pouze osm hráčů, a když se zranil Jurečka, rychle se kumulovala únava," uvedl asistent trenéra Kryštof Vlček. "Neměli jsme sílu atakovat koš nájezdem či shozem na pivota, ale pouze jsme stříleli z dálky a většinou dokonce přes hráče," dodal.

V Lize mistrů prohráli jedenáctý z dvanácti duelů. Jediným dosavadním úspěchem českého vicemistra zůstává nečekané vítězství nad Nanterre z úvodního kola.

Utkání 12. kola skupiny B basketbalové Ligy mistrů:

PAOK Soluň - Opava 93:43 (26:12, 49:22, 68:37)
Nejvíce bodů: Schizas 16, Chrysikopulos 13, Tepič 12, Jefferson, Zaras oba 11 - Klečka 11, Kvapil, Zbránek oba 8, Dragoun 7. Fauly: 15:15. Trestné hody: 8/5 - 16/11. Trojky: 12:4. Doskoky: 47:31.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články