Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sezona NBL skončila, o mistrovi se teprve rozhodne

Výbor České basketbalové federace (ČBF) schválil návrh Asociace ligových klubů na ukončení nejvyšší soutěže basketbalistů kvůli pandemii koronaviru. O konečném pořadí ročníku, mistrovi i baráži se rozhodne až po skončení nouzového stavu.

Basketbal
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Asociace ligových klubů se na tomto kroku shodla valnou většinou hlasů," uvedl předseda asociace Tomáš Kotrč.

"Zároveň jsme výkonnému výboru federace doporučili, aby v soutěžích FIBA nadále na klubové úrovni reprezentoval Nymburk, ale na mistra pasován nebyl," dodal.

"O potvrzení ukončení NBL rozhodl výbor ČBF per rollam do tří hodin od obdržení návrhu. Nicméně o konečném pořadí, o mistrovi i baráži rozhodne po ukončení aktuálního nouzového stavu, tedy v řádu třiceti či více dnů," uvedla ČBF v tiskové zprávě.

Je nám líto, video expirovalo.
ČBF schválila ukončení ligy basketbalistů, mistra zatím nevyhlásila

Basketbalové soutěže byly přerušeny od minulého čtvrtka, kdy vláda kvůli šíření nákazy koronaviru zakázala akce nad 30 osob.

O den později byl po čtvrtém kole nadstavby zrušen zbytek ženské nejvyšší soutěže a mistrem byl vyhlášen vítěz základní části USK Praha, který si připsal desátý titul za sebou a 14. triumfem vyrovnal rekord Žabin Brno.

Základní část mužské ligy ovládl Nymburk a šestnáctinásobný šampion je bez jediné porážky v čele i po pěti kolech nadstavby.

"Konečné pořadí včetně potvrzení mistra bude stanoveno až výborem federace i na základě ukončení nižších soutěží. Totéž platí i pro případnou baráž. Variant je ve hře celá řada včetně anulování soutěže," uvedl Kotrč.

Rozhodnuto zatím není o Lize mistrů, v které Nymburk postoupil do čtvrtfinále a má hrát s AEK Atény. O osudu ročníku bude jednat rada této soutěže v pátek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články