Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Sestry Elhotovy: Proti Španělkám jsme ukázaly, že hrát umíme

Hradec Králové – České basketbalistky se s mistrovstvím Evropy rozloučily brzy, ale nikoliv zcela neslavně. Výhra nad Španělskem byla velkým zážitkem i pro sestry Karolínu a Kateřinu Elhotovy.

Kateřina a Karolína Elhotovy
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Do konce utkání zbývalo jen patnáct vteřin, když Španělky získaly míč a hnaly se za vyrovnáním. Jenže Karolína Elhotová obrala o míč hvězdnou Albu Torrensovou a z následných trestných hodů pojistila výhru 67:63.

"Skákala jsem radostí do vzduchu. Když Kája na konci získala míč, tak jsem si s ní hned šla plácnout, a jak bouchla hala, tak mi říkala, že má husí kůži. Bylo super to s ní sdílet. Měla jsem z ní ohromnou radost, protože předvedla super výkon," chválila Kateřina Elhotová sestru, která k výhře přispěla deseti body.

Karolína Elhotová: "Byl to každopádně můj nejpovedenější zápas za reprezentaci. Víc jsem se uvolnila, nebyla jsem svázaná. V závěru bylo trochu štěstí, že jsem se tam nachomýtla a mohla míč vypíchnout. Na trestné hody jsem si pak věřila, i když jak jsem byla sama hrozně dojatá, tak to bylo emočně hodně náročné."

Ani senzační výhra ale nezměnila nic na tom, že Češky vypadly už v základní skupině, což se jim stalo poprvé v historii. "Nechtěly jsme končit v základní skupině, ale je to bohužel tak. Musíme se z toho poučit, možná potrvá, než se zas postaví silný tým, ale určitě to v nás je. Jinak bychom Španělsko neporazily," řekla zkušenější ze sester Elhotových Kateřina.

"Rozlučka ale dopadla nejlépe, jak mohla. Výhru nad Španělskem určitě nikdo nečekal. Jsem opravdu ráda, že se to povedlo. Dosáhnout na takové vítězství před plným stadionem je úžasný pocit. Ukázaly jsme, že jsme schopné hrát dobrý basketbal," řekla Kateřina Elhotová.

"Proti Ukrajině a Maďarsku jsme to nebyly my. Mrzí mě však za fanoušky, všechny kolem týmu a organizátory, že nemůžeme pokračovat v turnaji. Teď ale musíme pokračovat v tvrdé práci a uvidíme, co přinese budoucnost," dodala kapitánka.

Obě nyní budou fandit kamarádkám ve španělském celku Martě Xargayové, Laie Palauové a budoucí spoluhráčce v USK Leticii Romerové, aby získaly titul. "Určitě jim budu fandit, protože jsou to super holky. Také by bylo skvělé, kdybychom byly jediné, kdo Španělsko na turnaji porazil," dodala s úsměvem Karolína Elhotová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články