Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Série neporaženosti skončila, USK těsně podlehlo Salamance

Salamanca (Španělsko) - Basketbalistky USK Praha poprvé v této sezoně prohrály, když v šestém utkání skupiny Evropské ligy podlehly Salamance 77:79. Pražanky odešly z utkání poraženy po sérii 25 vítězství v řadě. V tabulce skupiny C klesly na druhé místo za Galatasaray.

Pražanky tušily, že je ve Španělsku čeká těžký zápas a to se potvrdilo. Přitom po trojkách Laii Palauové a Evy Vítečkové rychle domácím odskočily a v první čtvrtině získaly náskok 11 bodů. Jenže ve druhé části se Salamance podařila šňůra 11:0 zakončená obratem skóre na 30:27. "To bylo zřejmě klíčové. Sice jsme začaly velmi dobře, ale nechaly jsme soupeřky probrat a vrátit se do zápasu," litovala trenérka Natália Hejková. "Měly jsme několik výpadků v koncentraci a na to jsme doplatily. To byl hlavním problém," souhlasila pivotka Jelena Dubljevičová.

Od té doby se utkání změnilo ve velké drama a oba týmy se několikrát prostřídaly ve vedení. Důležité bylo, že USK nepustil domácí do většího než pětibodového vedení. Ve druhé půli se navíc rozstřílela Kateřina Elhotová, která společně s Dubljevičovou a Palaovou táhla útok hostů. Na straně domácích však "zlobila" Američanka Murphyová, kterou se nedařilo zastavit a 25 body neustále držela Salamancu ve hře.

Nakonec se k ní přidaly i spoluhráčky a domácím se v poslední čtvrtině povedla rozhodující šňůru 13:0, která znamenala obrat ze 64:71 na 77:71. České mistryně se sice nevzdaly a Palauová mohla 13 vteřin před koncem vyrovnat, ale byla zablokována a Salamanca už výhru nepustila.

Nejlepší střelkyní USK byla s 21 body Dubljevičová, Elhotová zaznamenala 18 bodů, Palauová k deseti bodům přidala deset asistencí. Vítečková, která nastoupila k 228. utkání Euroligy a vyrovnala se tak na druhém místě historického pořadí Slovence Aleně Kováčové, dala rovněž deset bodů.

Evropská liga basketbalistek - 7. kolo:

Salamanca - ZVVZ USK Praha 79:77 (12:19, 38:37, 59:62)

Nejvíce bodů: Murphyová 25, Rezanová 14, Xargayová 13, Rodríguezová 11 - Dubljevičová 21, Elhotová 18, Palauová a Vítečková po 10. Fauly: 17:18. Trestné hody: 10/8 - 5/3. Trojky: 5:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články