Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Série basketbalistů skončila prohrou se Švýcarskem

Děčín - Česká basketbalová reprezentace prohrála v posledním utkání B-divize mistrovství Evropy v domácím utkání se Švýcarskem. V Děčíne tým trenéra Pavla Budínského sice prohrál o bod 64:65, už před utkáním však měl zajištěno první místo ve skupině a jistotu výhodnějšího nasazení při losu dalšího kvalifikačního cyklu. Česká neporazitelnost padla po pěti předchozích kvalifikačních výhrách ve skupině.

Čeští basketbalisté po změně systému kvalifikace letos nehráli o přímý postup a návrat do elitní A divize, protože příští rok se všechny evropské celky sloučí do jedné skupiny a budou bojovat o postup na mistrovství Evropy v roce 2013. Češi mohou mít díky pěti výhrám lepší pozici při nasazení do losovacích košů.

Hosté dnes v Děčíně oplatili českému týmu porážku z loňska, kdy Češi ve Švýcarsku zvítězili až po prodloužení. Za vítězstvím Švýcaři vykročili především ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli 20:12 a zajistili si rozhodující náskok, který na začátku čtvrté čtvrtiny byl až dvanáctibodový.

Český tým ještě zápas dokázal zdramatizovat a na soupeře se téměř dotáhl. Před posledním útokem ztráceli domácí jediný bod a mohli zápas otočit, ale rozehrávač Kudláček po individuální akci neskóroval a Budínského tým v šestém utkání poprvé poznal přemožitele. "Nebudeme z toho dělat drama a tragédii. Švýcaři ukázali, co jsme o nich predikovali. Byli basketbalovější, vyzrálejší, lepší. Byl to asi náš nejhorší výkon v tomto létě," řekl po utkání kouč Budínský.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v basketbalu 2011

ČR - Švýcarsko 64:65 (18:17, 33:35, 45:55)

Nejvíce bodů: P. Houška 16, Bartoň 11, Pomikálek 10, Kotas 9, Kudláček 8 - Stockalper 16, Ramseier 14, Kazadi 13. Rozhodčí: Taurino (It.), Herceg (Chor.), Maliszewski (Pol.). Fauly: 16:14. Trestné hody: 11/10 - 11/9. Trojky: 2:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články