Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Senzační tažení Kansasu pokračuje, Royals jsou po 29 letech ve Světové sérii

Kansas City - Baseballisté Kansas City si poprvé od roku 1985 zahrají Světovou sérii zámořské MLB. Royals postoupili do souboje o nejcennější baseballovou trofej po výhře 2:1 nad Baltimorem, díky níž ovládli finálovou sérii Americké ligy hladce 4:0 na zápasy. Meziligové finále proti vítězi Národní ligy začne v Kansasu příští úterý, soupeřem "Hochů v modrém" bude lepší z dvojice San Francisco – St. Louis.

Radost baseballistů Kansasu
zdroj: ZUMA autor: Karl Merton Ferron

Hráči Kansas City zatím vyřazovacími boji, do nichž postoupili poprvé od svého jediného vítězství ve Světové sérii právě před 29 lety, procházejí hladce bez porážky. Díky výhře nad Oaklandem v duelu o divokou kartu a následnému triumfu nad favorizovanými Los Angeles Angels mají sérii osmi vítězství za sebou od začátku play-off, což se ještě žádnému týmu nepovedlo.

Pokud by se počítaly tři vítězné duely ve finále v roce 1985, byla by šňůra Royals už jedenáctizápasová, což je o jednu výhru méně než rekord MLB. Kansas se do finále probojoval potřetí ve své 45leté historii, v roce 1980 podlehl Philadelphii 2:4, o pět let později po velkém obratu z 1:3 na 4:3 porazil své velké lokální rivaly ze St. Louis.

A stejné obsazení může mít i letošní Světová série. Cardinals obhajují vítězství v Národní lize proti San Francisku, zatím však má blíže do finále jejich soupeř. Giants vyhráli čtvrtý zápas série doma 6:4 a už ve čtvrtek mohou zpečetit svůj třetí postup do finále od roku 2010. St. Louis je ve finále Národní ligy potřetí za poslední čtyři sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články