Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Senegal šokoval Chorvatsko, Řecko si poradilo s Portorikem

Madrid – O dosud největší senzaci mistrovství světa se postarali basketbalisté Senegalu, když porazili jednoho z adeptů na medaili Chorvatsko. Senegal dosáhl historického úspěchu výhrou 77:75. Třetí vítězství na turnaji si připsali hráči Řecka, kteří udolali výsledkem 79:90 Portoriko a se šesti body se posunuli se do čela skupiny B před pětibodové týmy Argentiny, Senegalu a Chorvatska.

Utkání Chorvatsko - Senegal
zdroj: EFE

Lví podíl na vítězství Senegalu měla hlavní senegalská hvězda a hráč Minnesoty Timberwolves Gorgui Dieng. Pivot, který má za sebou první sezonu v NBA, nastřílel 27 bodů a zaznamenal osm doskoků a tři asistence. Po třech zápasech má skvělý průměr 22 bodů a 11,7 doskoku

Senegalci se vzepřeli roli outsidera už v neděli, když zdolali Portoriko 82:75 a připsali si první vítězství v základní skupině MS v historii. Při předchozích třech startech na světových šampionátech dokázali vyhrát jen dvě utkání v bojích o konečné umístění proti Číně v roce 1978 a Jižní Koreji o dvacet let později. Jejich nejlepším výsledkem na MS je 14. místo z roku 1978, kdy na turnaji debutovali. Nyní mají našlápnuto k postupu do play-off.

Trenér Cheikh Sarr se drží stále při zemi. "Vyhrát šampionát sem přijeli jiní, my jsme tu, abychom se učili," řekl kouč. Chorvati měli namále už v prvním utkání, v němž zdolali Filipíny až po prodloužení. Opory čtvrtého týmu z loňského evropského šampionátu Dario Šarič a Bojan Bogdanovič dnes dali po 15 bodech.

Po nedělní porážce s Chorvatskem si připsali druhou výhru Argentinci, kteří sice prohráli s Filipínami úvodní čtvrtinu, ale nakonec zvítězili 85:81. Nejlepším střelcem zápasu byl s 19 body Luís Scola z Indiany Pacers.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Portoriko - Řecko

Skupina A (Granada):Srbsko - Írán 83:70 (42:38), Francie - Egypt 94:55 (49:26), Španělsko - Brazílie 82:63 (45:32)

Skupina B (Sevilla):
Senegal - Chorvatsko 77:75 (41:32), Argentina - Filipíny 85:81 (43:38), Portoriko - Řecko 79:90 (33:41)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články