Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Schilbův kontrast v Seville. Oáza klidu, ale týmu hrozí sestup

Opory českého basketbalového národního týmu přitahuje španělská Sevilla. Po Tomáši Satoranském a Ondřeji Balvínovi je Blake Schilb už třetím českým reprezentantem, který oblékl její dres. Basketbalista se do Španělska s celou rodinou přestěhoval, dobré výsledky klubu ale nepřichází. 

Premiérová sezona ve Španělsku přináší Blaku Schilbovi zatím rozporuplné pocity. Život v Seville se mu líbí a spokojená je tu i jeho šestičlenná americko-česká rodina. Jenže týmu se nedaří a hrozí mu sestup z nejvyšší ligy. 

Schilb ale věří, že se pozice klubu ještě zlepší. "Ještě není pozdě, zbývá nám odehrát pět zápasů, abychom ukázali hrdost ke klubu a udrželi se," řekl. Český reprezentant se do Sevilly odstěhoval s početnou rodinou, která je ve Španělsku spokojená. "Pro tu rodinu je tady zázemí skvělé. Dětem se tu líbí ve škole, takže my asi prostě uvidíme, jak to dál bude pokračovat," vysvětlila manželka basketbalisty Barbora Schilb. 

Je nám líto, video expirovalo.
Schilb je s rodinou v Seville spokojený, klubu se ale nedaří

Blake Schilb patří k nejlepším střelcům Sevilly, ani jeho 12 bodů na zápas ale nestačí k tomu, aby se tým odlepil z posledního místa. Největší basketbalovou radost tak Schilbovi letos dělá český národní tým, se kterým zatím úspěšně postupuje kvalifikací na mistrovství světa 2019.

"Na zápasy v národním týmu se vždy těším. Navíc pokaždé, když se vrátím z reprezentačního srazu sem do Sevilly, tak hraju lépe a týmu to hodně pomáhá," uzavřel Schilb. 



Hlavní zprávy

Nejčtenější články