Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Schilb nasbíral 14 bodů, Veselý jen šest, zato slavil s týmem výhru

Istanbul - Blake Schilb dal sice v dresu Galatasaraye čtrnáct bodů, ale ani jeho příspěvek nedovedl jeho tým k výhře. Řecký Panathinaikos sice neměl dobrý start do zápasu, ale nakonec zvítězil 84:79. Jan Veselý sice za Fenerbahce mnoho neodehrál (12 minut), ale i tak pomohl k cenné výhře nad CSKA Moskva 77:71.

Blake Schilb v utkání s Panathinaikosem
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Na straně vítězů se dařilo Mikeu Jamesovi, který nastřádal osmnáct bodů. Patnácti body ho doplnili James Feldeine a Chris Singleton. Nejproduktivnějším hráčem Galatasaraye byl Tibo Pleiss (15), o bod méně nasbíral Schilb a Vladimir Micov. Schilbovým maximem v ročníku je 21 bodů.

Galatasaray přitom začal velmi dobře a jeho hráči dokonce dokázali uhrát dvanáctibodovou sérii v řadě. Činil se i Schilb a turecký klub si po první čtvrtině vypracoval vedení 24:18. Pak se ale situace začala obracet - Panathinaikos uhrál sérii 13:0 a o půli už vedl 43:40.

Po dvojicii Feldeineho trojek na začátku třetí čtvrtiny se Řekové začali vzdalovat. Schilb spolu s ostatními se sice snažili, ale už to vypadalo, že Panathinaikos je jasně v čele. Před třetí sirénou sice turecký tým snížil na tříbodový rozdíl, ale Panathinaikos další šestibodovou sérií definitivně odskočil a nakonec vyhrál 84:79.

Zatím nejméně v euroligové sezoně, jen dvanáct minut, odehrál proti CSKA Moskva Jan Veselý. Bezchybnou střelbou ale pomohl tureckému týmu ke čtvrtému vítězství v řadě. K šesti bodům navíc přidal tři doskoky a v poslední části se blýskl také smečí. Fenerbahce nakonec porazilo ruského soupeře 77:71 a stále drží čtvrté místo ve skupině.  

Evropská liga basketbalistů - 21. kolo:

Galatasaray Istanbul - Panathinaikos Atény 79:84 (za domácí Schilb 14 bodů, 5 doskoků, 4 asistence), Baskonia - Real Madrid 71:79, Crvena Zvezda - Anadolu Efes 72:86.

Zdroj
ČTK, euroleague.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články