Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Satoranský zlepšil střelbu a táhne Barcelonu

Barcelona - Basketblaový reprezentant Tomáš Satoranský je v posledních týdnech velmi důležitou postavou Barcelony. I kvůli zranění konkurenta na rozehrávce Carlose Arroya dostává více prostoru než v předchozích zápasech a trenérovi Xavimu Pascualovi se odvděčuje velmi dobrými výkony. "Mám větší zodpovědnost, což se na začátku zranění Carlose dalo čekat," řekl Satoranský, jenž má v osmifinále Euroligy průměr 12,5 bodu na utkání, tedy o více než pět vyšší oproti základní části.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Satoranský nejprve na konci minulého roku ve španělské lize pomohl k prestižní výhře nad rivalem Realem Madrid 91:84, když se blýskl 16 body, sedmi doskoky a šesti asistencemi. Ve čtvrtek pak s 13 body patřil ke klíčovým postavám při důležité výhře v Eurolize nad Chimki Moskva 87:70.

"Měli jsme za sebou prohru s Olympiakosem a před sebou dva asi nejtěžší zápasy ve skupině na CSKA a v Madridu. Takže zápas s Chimki byl nesmírně důležitý jak pro naše sebevědomí, tak pro to, abychom zůstali stoprocentní doma. Uhlídat si domácí neporazitelnost bude zásadní pro vývoj skupiny," zdůraznil Satoranský.

Tomáš Satoranský v dresu Barcelony
zdroj: ČTK/EFE autor: Toni Garriga

Satoranský se ve své druhé sezoně v Barceloně dosud spíše střelecky trápil, ovšem v posledních týdnech ukazuje výrazné zlepšení. Proti Chimki trefil i tři důležité trojky, když dostal od soupeřovy obrany dostatek prostoru přesně zamířit.

"Moc mě to nepřekvapilo. Poslední dobou se mi střelecky moc nedařilo, tak to asi soupeři viděli na skautingu. Většinou jsme kolem skvělých střelců, tak na ně od někoho musejí vypomoci," vysvětloval Satoranský.

Soupeř však netušil, že odchovanec USK má za sebou střelecký trénink, který vedl ke zlepšení. "Hodně trénoval střelbu a přineslo to své ovoce. Po první trojce jsem si věřil na druhou i na třetí. Jsem rád, že to tam spadlo," těšilo Satoranského, který trefil trojku i čtyři minuty před koncem, a utnul tak snahu Chimki o závěrečný tlak.

"Teď nás čekají dva těžké týdny, během kterých odehrajeme čtyři venkovní zápasy  dva v Eurolize a dva v ACB. Carlos nám bude hodně chybět, protože je důležitý pro organizaci útoku. Budeme ale dělat vše pro to, aby nebylo vidět, že nám chybí," dodal držitel ceny pro aktuálně nejlepšího českého basketbalistu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články