Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Satoranský už byl znovu na palubovce a pomohl Washingtonu k vítězství

Podezření na otřes mozku se u Tomáše Satoranského nepotvrdilo a český basketbalista byl v akci při výhře Washingtonu 135:128 nad Memphisem. Do statistik si zapsal 15 bodů, z toho devět z trestných hodů, šest doskoků a sedm asistencí.

Washington o den dřív prohrál důležité utkání s Charlotte, v němž Satoranský dostal ránu do hlavy a musel odstoupit. Poté prošel povinným vyšetřením na otřes mozku a těsně před duelem s Memphisem dostal povolení nastoupit.

"Cítil jsem se dobře a chtěl jsem týmu pomoci. S trestnými hody jsem se občas trápil, ale dnes to vyšlo," řekl Satoranský poté, co si devíti trestnými hody z devíti pokusů vylepšil osobní maximum v NBA.

Klíčovou postavou ale byl Bradley Beal, který trefil devět trojek a dovedl Wizards k výhře 40 body a sedmi asistencemi. "Bradley hraje s neuvěřitelnou sebedůvěrou a vždy, když se trochu trápíme, tak on nás zvedne a můžeme se o něj opřít," uvedl Satoranský.

Obhájce titulu Golden State ve šlágru Západní konference přehrál Oklahomu jasně 110:88. Stephen Curry k tomu přispěl 33 body a s přehledem zastínil hvězdu soupeře Russella Westbrooka, který proměnil jen dva ze 16 pokusů a skončil na sedmi bodech. 

San Antonio vyhrálo osmé utkání za sebou, když porazilo Portland 108:103. Dallas i bez zraněného Luky Dončiče zvítězil 121:116 nad Clevelandem a ukončil šňůru sedmi porážek. Čtrnácti body k tomu přispěl i veterán Dirk Nowitzki, kterému chybějí už jen tři body, aby na šestém místě historické tabulky střelců vystřídal legendu Wilta Chamberlaina. 

New Orleans Pelicans nezvládli koncovku prodloužení s Phoenixem. Ještě tři vteřiny před koncem vedli o tři body, ale prohráli 136:138. Nejprve promarnili možnost soupeře faulovat a poslat ho na trestné hody, místo toho Josh Jackson trojkou srovnal.

Následně si kouč Pelikánů Alvin Gentry vzal time out, který však už neměl, za což ho potrestali sudí technickou chybou a Devin Booker trestný hod proměnil. Navíc míč šel zpět do rukou Phoenixu, a tak domácí museli faulovat a už neměli čas na odpověď.

"To je krása sportu. Nikdy nevíte, co se stane. Po utkání jsme přišli do šatny a koukali jsme po sobě, co že se to právě stalo," řekl Booker, autor 40 bodů a 13 asistencí. Elfrid Payton za poražené zaznamenal triple double za 16 bodů, 16 asistencí a 13 doskoků.

Také Denver musel o výhře nad Indianou 102:100 rozhodnout až v závěru, když sedm vteřin před koncem proměnil vítěznou střelu Paul Millsap. Boston vyhrál 129:120 nad Atlantou. Kyriemu Irvingovi unikl druhý triple double za sebou, když nasbíral 30 bodů, 11 doskoků a devět asistencí.

Výsledky NBA:

Boston - Atlanta 129:120, Dallas - Cleveland 121:116, Denver - Indiana 102:100, New Orleans - Phoenix 136:138 po prodl., Oklahoma City - Golden State 88:110, San Antonio - Portland 108:103, Utah - Brooklyn 114:98, Washington - Memphis 135:128 (za domácí Satoranský 15 bodů, 7 asistencí, 6 doskoků).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články