Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Satoranský trénoval s týmem a proti proti Gruzii by měl nastoupit

Nymburk Čeští basketbalisté by ve středečním klíčovém utkání kvalifikace o mistrovství Evropy s Gruzií měli mít k dispozici i svého nejlepšího hráče Tomáše Satoranského. Rozehrávač Barcelony minulé utkání s Maďarskem vynechal kvůli řezné ráně na lokti, kterou si přivodil mimo palubovku, s týmem už ale trénuje a na středu by měl být připraven. Utkání s Gruzií začne v Nymburku v 18:00, přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Tomáš Satoranský
zdroj: Getty Images autor: Sebastian Borowski

"Tomáš s námi dnes absolvoval odpolední trénink a zatím nenasvědčuje nic tomu, že by neměl hrát. Uvidíme, jak zranění bude reagovat na zátěž a pohyb, ale vše zatím vypadá velmi dobře," řekl manažer národního týmu Michael Šob.

Národní tým potřebuje jít do utkání s Gruzií v plné síle, jelikož jen výhra udrží výběru trenéra Ronena Ginzburga dobrou výchozí pozici do posledních dvou zápasů v Portugalsku a Maďarsku. Češi navíc ideálně potřebují Gruzii porazit o 12 bodů, aby měli lepší vzájemné utkání. V Tbilisi totiž prohráli po nevydařeném závěru 62:73.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté mohou počítat se Satoranským

V prvním utkání Gruzínci zaskočili český tým kombinovanou obranou, když bránili zónově, ovšem právě Satoranského pokrývali osobně. Právě na tuto variantu se nyní Češi pod Ginzburgovým vedením intenzivně připravují, aby nebyli překvapeni jako v Tbilisi. Tam dal Satoranský jen dva body, zatímco v druhém utkání proti Portugalsku 18. S průměry 10 bodů, 6,5 asistence a 5,5 doskoku patří statisticky k nejlepším českým hráčům v kvalifikaci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články