Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Satoranský si vytvořil minutové maximum, Washington vyzve v play-off Toronto

Tak dlouho ještě v jednom zápase NBA na palubovce Tomáš Satoranský nebyl. V utkání proti Orlandu hrál 42 minut, během nichž zaznamenal 13 bodů, devět doskoků, čtyři asistence. Na vítězství Washingtonu to ale nestačilo. Po porážce 92:101 v Orlandu Wizards obsadili ve Východní konferenci osmé místo a v play-off je čeká lídr z Toronta.

Tomáš Satoranský z Washingtonu (vpravo) se snaží prosadit proti Orlandu
zdroj: ČTK/AP/ autor: John Raoux

V Západní konferenci vybojovala poslední postupové místo Minnesota, a to v přímém souboji s Denverem po domácí výhře 112:106 po prodloužení. Ve svém prvním play-off od roku 2004 se tak utká s Houstonem.

Další dvojice na Západě tvoří Golden State se San Antoniem, Portland s New Orleans a Oklahoma s Utahem. Na Východě se ve čtvrtfinále kromě Washingtonu s Torontem střetnou Boston s Milwaukee, Philadelphia s Miami a Cleveland s Indianou.

Washington potřeboval k posunu na vyšší příčku vyhrát, ale postrádal dva hráče základní sestavy: odpočívajícího Johna Walla a zraněného Otta Portera. Satoranský se při jejich absenci snažil na sebe brát odpovědnost a vyslal 13 střel, což je zatím nejvíc za dvě sezony v NBA. Nakonec byl se 13 body třetím nejlepším střelcem týmu, ale prohru neodvrátil.

"Celý zápas se nám nedařilo příliš střelecky. Nenašel se nikdo kromě Meekse (s 18 body nejlepší střelec Washingtonu), kdo by spolehlivě trefoval koš. Soupeř naopak skoro každou akci dohrál k bodům, hlavně když potřeboval," řekl trenér Scott Brooks. "Stříleli jsme hrozně nepřesně, ale to nás bohužel trápí celou sezonu. Jsme osmí. Nezbývá než to přijmout, připravit se a bojovat," dodal Bradley Beal.

Minnesota si v utkání s Denverem, které rozhodovalo o úspěšnosti sezony, neustále udržovala mírné vedení, ale maximálně o 10 bodů. Už dvě minuty před koncem základní hrací doby rozhodl denverský Jamal Murray o prodloužení, v něm dal sedm ze svých 31 bodů Jimmy Butler a poslal domácí tým Timberwolves do play-off.

"Jestli usnu, tak se v noci vzbudím a začnu brečet," řekl pivot Karl-Anthony Towns, kterému bylo osm let, když Minnesota hrála naposledy play-off. "Jsem hrdý na to, co se nám povedlo a dost mě to vzalo," dodal dvaadvacetiletý basketbalista, který v klíčovém zápase pomohl 26 body a 14 doskoky.

Kromě přímého souboje o postup se na Západě hrál také duel o třetí příčku. Portland se vzpamatoval ze čtyř porážek a doma porazil 102:93 Utah, který naopak klopýtl po šesti výhrách. Hvězdou večera byl rozehrávač Portlandu Damian Lillard s 36 body a 10 asistencemi. Utah ve vyrovnané tabulce klesl až na páté místo.

Philadelphia zvítězila 130:95 nad Milwaukee i díky prvnímu triple double kariéry pro jedničku draftu Markelleho Fultze, který nasbíral 13 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí za 25 minut na hřišti. Dokázal to jako nejmladší hráč v historii ve věku 19 let a 317 dní.

Sixers tak do play-off jdou posíleni 16 výhrami v řadě ze třetí příčky na Východě na úkor Clevelandu. Ten prohrál s New Yorkem 98:110, když většina opor včetně LeBrona Jamese odehrála jen 10 minut, a pak odpočívala.

Russell Westbrook ve druhé sezoně základní části po sobě dokázal udržet triple double v průměru, což se předtím nikomu nepovedlo. Oklahoma na závěr porazila Memphis 137:123, Westbrook ve středu zapsal "jen" šest bodů, ale 20 doskoků a 19 asistencí. Paul George velel se 40 body. Oklahoma se posunula ze šestého až na čtvrté místo Západní konference.

Výsledky NBA:

Boston - Brooklyn 110:97, Chicago - Detroit 87:119, Cleveland - New York 98:110, LA Clippers - LA Lakers 100:115, Miami - Toronto 116:109 po prodl., Minnesota - Denver 112:106 po prodl., New Orleans - San Antonio 122:98, Oklahoma City - Memphis 137:123, Orlando - Washington 101:92 (za hosty Satoranský 13 bodů, 9 doskoků, 4 asistence), Philadelphia - Milwaukee 130:95, Portland - Utah 102:93, Sacramento - Houston 96:83.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články