Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Satoranský si letos poprvé zahrál, při výhře Washingtonu si připsal pět bodů

Svůj první zápas v NBA v letošní sezoně si odbyl Tomáš Satoranský, který pomohl Washingtonu k výhře 109:104 na palubovce Denveru. Český basketbalista si připsal za čtyři minuty na hřišti pět bodů.

Radost Tomáše Satoranského z Washingtonu
zdroj: ČTK/AP autor: Nick Wass

Satoranský přišel do hry tři minuty před koncem první části a uvedl se přesnými střelami za dva i tři body. V úvodu druhé části ještě doskočil jeden míč, ale větší prostor už od trenéra Scotta Brookse nedostal. Jen v závěru třetí čtvrtiny se na hřiště vrátil na 11 sekund z taktických důvodů.

Celá základní pětka Wizards skončila v dvouciferných číslech. Bradley Beal nastřílel 20 bodů, John Wall si připsal 19 bodů a 12 asistencí, přestože proměnil pouze tři z 13 střel z pole. Nuggets nestačilo 29 bodů, devět doskoků a pět asistencí Nikoly Jokiče.

Zatímco na východě je Washington jediným neporaženým celkem, v Západní konferenci zůstávají bez prohry ještě tři týmy, jimiž jsou Memphis, Los Angeles Clippers a San Antonio.

Memphis si po skalpu Golden State vyšlápl na dalšího favorita, když zvítězil na hřišti Houstonu 98:90. Klíčem k úspěchu byla skvělá obrana ve druhé polovině, kdy domácím dovolili pouze 33 bodů. Marc Gasol k výhře pomohl 26 body, Rockets nestačilo ani 27 bodů Erica Gordona.

San Antonio v polovině poslední čtvrtiny prohrávalo s Torontem 83:85, pak ale přišla šňůra 11:0 a svěřenci Gregga Popoviche mohli slavit třetí výhru v sezoně, přestože jim stále chybí zraněný Kawhi Leonard.

Ve skvělých výkonech pokračuje Jannis Adetokunbo, který 32 body, 12 doskoky a šesti asistencemi dotáhl Milwaukee k výhře nad Charlotte 103:94. Řecká hvězda v prvních čtyřech zápasech sezony nastřílela 147 bodů, což je nový klubový rekord.

Je nám líto, video expirovalo.
Washington porazil Denver, Satoranský si připsal pět bodů

První výhry v ročníku se dočkaly týmy Philadelphie a Phoenixu. Sixers přehráli Detroit 97:86, když se pivot Joel Embiid dostal na 30 bodů a devět doskoků. Rozehrávač Ben Simmons při svém čtvrtém utkání v kariéře zaznamenal triple-double za 21 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí.

Phoenix zažil tragický vstup do sezony, a tak po dvou debaklech a jedné těsné prohře odvolal trenéra Earla Watsona. Pod prozatímním koučem Jayem Trianem arizonský tým vybojoval první výhru, když porazil Sacramento 117:115. Suns však měli hodně namále, promrhali totiž dvaavacetibodový náskok. Vítězným košem 14 sekund před koncem zachránil Suns Mike James.

Výsledky NBA

Dallas - Golden State 103:133, Denver - Washington 104:109 (za hosty Satoranský 5 bodů, 1 doskok), Detroit - Philadelphia 86:97, Houston - Memphis 90:98, Miami - Atlanta 104:93, Milwaukee - Charlotte 103:94, Phoenix - Sacramento 117:115, San Antonio - Toronto 101:97.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články