Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Satoranský se vrátil domů. Byla to jedna z nejtěžších sezon, řekl

Praha - Z evropské hvězdy se stal nováčkem, který dostával minimálně prostoru. Tomáš Satoranský označil svoji premiérovou sezonu v zámořské NBA za jednu z nejtěžších v kariéře. K dalším rokům ale vzhlíží s nadějí.

Tomáš Satoranský v utkání proti Atlantě
zdroj: ČTK/AP/John Bazemore

"Je těžké sezonu hodnotit takhle čerstvě. Byla to ale pro mě rozhodně jedna z nejtěžších sezon. Psychicky to byla hodně velká změna. Moje pozice v týmu se prakticky úplně změnila. Z obrovské pozice v Barceloně jsem šel do epizodních rolí a skoro nehrál. Pro hráče, který jde z Evropy, je to těžké," uvedl Satoranský.

Pětadvacetiletý rozehrávač zasáhl do 57 zápasů Washingtonu Wizards v základní části s průměry 12,6 minuty, 2,7 bodu, 1,5 doskoku a 1,6 asistence. Dalších deset startů přidal v play-off.

"Každý si musí projít nováčkovskou sezonou. Ale je to skvělá zkušenost. Skvělý je také vůbec fakt, že jsem se dostal do NBA a užíval si dění kolem, zápasy a lidi. Hodnotil bych to jako náročnou sezonu, ale zároveň bych to viděl pozitivně do dalších sezon," řekl s vírou, že v příští sezoně dostane více prostoru.

S Washingtonem došel do čtvrtfinále play-off, což se žádnému z jeho českých předchůdců v NBA - Jiřímu Zídkovi, Jiřímu Welschovi a Janu Veselému - nepovedlo. Postaral se tak o nový český rekord. I když mu "minutáž" klesla na 3,6 minuty na utkání, byla to pro něj další cenná zkušenost, protože play-off NBA je mnohem vyhrocenější než základní část.

"Intenzita je rozhodně větší. Prožívá se každá akce, což někdy v NBA nebývá. Lidé si myslí, že se zápasy nehrají na sto procent. Play-off je jiné. Každá akce je pro tým důležitá. Je skvělé si to zažít," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články