Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský se připomněl Wizards devatenácti body, další porážku Chicaga ale neodvrátil

Tomáš Satoranský se vrátil do Washingtonu a proti svému bývalému týmu se blýskl 19 body, šestou porážku Chicaga v řadě ale neodvrátil. Bulls v hale Wizards prohráli 114:126. Český rozehrávač přidal osm asistencí a dva doskoky.

Tomáš Satoranský v utkání proti Washingtonu
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Mills

Satoranský byl druhým nejlepším střelcem Bulls, Zach LaVine nastřádal bodů 41. Zaznamenal také devět doskoků a čtyři přihrávky. Washington táhl Bradley Beal s 30 body.

Zápas se zlomil ve třetí části, po níž Chicago nabralo osmnáctibodovou ztrátu. V průběhu večera prohrávali hosté až o 21 bodů.

Necelé dvě minuty před koncem se jim podařilo snížit na 108:114, Wizards si však závěr pohlídali úspěšnými šestkami.

Satoranský proti celku, v jehož dresu strávil před letním odchodem tři roky, trefil sedm z 12 střel včetně dvou trojek ze čtyř pokusů a všechny tři šestky.

Hvězdný LaVine měl střeleckou formu: košem mu propadlo 15 z 21 pokusů, přičemž z perimetru uspěl v osmi případech z 11.

"Trefoval velké střely," chválil svého lídra, který bude o víkendu během Utkání hvězd startovat v soutěži trojkařů, trenér Jim Boylen.

"Moc se těším. Jestli si lidé myslí, že umím jen smečovat, tak NBA nesledují dostatečně. Bude to něco, co jsem ještě nezkusil," dodal LaVine.

New Orleans dovedla k výhře 138:117 nad Portlandem jednička loňského draftu Zion Williamson, jenž si vylepšil střelecké maximum na 31 bodů.

San Antonio uspělo 114:106 v Oklahoma City, když se opíralo o pětadvacetibodové střelce LaMarcuse Aldridge a Dejounteho Murrayho.

Cenné vítězství získala Philadelphia, jež doma po boji zdolala Clippers 110:103. Táhli ji rozehrávač Ben Simmons, jenž zazářil druhým triple doublem za sebou za 26 bodů, 12 doskoků a deset asistencí, a také kamerunský pivot Joel Embiid, který za 28 minut na hřišti nasbíral 26 bodů a devět doskoků.

Josh Richardson nastřílel 21 bodů, z toho 17 v poslední části. "Jen jsem dobře četl hru. Kouč mi dal absolutní volnost, tak jsem začal víc útočit," popsal šestadvacetiletý střelec. V týmu Clippers zaznamenal Kawhi Leonard 30 bodů a devět doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Harden s Westbrookem dotáhli Houston k výhře nad Bostonem

Uspěl také Houston, který doma porazil Boston 116:105. Zaskvělo se především duo domácích hvězd: James Harden nasbíral 42 bodů, osm doskoků a sedm asistencí, Russell Westbrook přidal 36 bodů a deset doskoků. Na ostatní hráče Rockets zbylo 38 bodů.

Rockets, kteří přerušili soupeřovu sedmizápasovou vítěznou šňůru, pomohlo sezonní maximum v nastřílených šestkách, jichž trefili 36 z 42 (z toho Harden 17 z 18). Celtics ztratili 18 míčů.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Houston - Boston 116:105, New Orleans - Portland 138:117, Oklahoma City - San Antonio 106:114, Philadelphia - LA Clippers 110:103, Washington - Chicago 126:114 (za hosty Satoranský 19 bodů, 8 asistencí, 2 doskoky).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články