Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Satoranský se blýskl výborným výkonem. Barcelona si však Final Four nezahraje

Krasnodar (Rusko) – Final Four Euroligy bude bez Barcelony. V rozhodujícím pátém čtvrtfinále prohrála na půdě Kubaně Krasnodar 67:81 a v soutěži končí. Naopak ruský celek se mezi nejlepší čtyři celky dostal poprvé v historii a na závěrečném turnaji v Berlíně doplní CSKA Moskva, Vitórii a Fenerbahce Istanbul. Barceloně nepomohl ani další skvělý výkon Tomáše Satoranského, jenž byl s osmi body, sedmi asistencemi a pěti doskoky nejlepším hráčem týmu.

Tomáš Satoranský (vlevo) se spoluhráči z Barcelony
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Marta Perez

Krasnodar začal s mimořádně přesnou střelbou a v první čtvrtině hned dvakrát utekl na rozdíl osmi bodů. Barcelona však dokázala vždy manko smazat. Ve druhé čtvrtině domácí tým přeci jen zužitkoval sílu v ofenzivě a unikl hostům na poločasových 11 bodů.

V tu chvíli to s Barcelonou nevypadalo dobře, ale poločasová přestávka pomohla. Do druhé půle Katalánci vstoupili šňůrou 9:0, na které se výrazně podílel Satoranský, navíc soupeře zaskočili zónovou obranou. Krasnodar dal za třetí čtvrtinu jen osm bodů a Barcelona se ujala vedení.

Jenže v úvodu poslední čtvrtiny si šel Satoranský odpočinout, jeho náhradník Carlos Arroyo chyboval a Krasnodar toho využil k dalšímu obratu, když se začalo dařit Chrisu Singletonovi. Barcelona se už nevzpamatovala, dala za čtvrtinu jen pět bodů a stejně jako loni vypadla ve čtvrtfinále.

Českému basketbalu se nepovedlo mít podruhé v historii dva zástupce ve Final Four. Satoranský nedoplnil Jana Veselého, který si s Fenerbahce zahraje již své třetí semifinále kariéry a druhé za sebou. V roce 2010 byl na závěrečném turnaji s Partizanem Bělehrad, tehdy si Final Four zahrál i Luboš Bartoň s Barcelonou.

Čtvrtfinále play-off Evropské ligy basketbalistů - 5. zápas:

Kubaň Krasnodar - FC Barcelona 81:67 (za hosty Satoranský 8 bodů, 5 doskoků, 7 asistencí). Konečný stav série 3:2.

Semifinálové dvojice: CSKA Moskva - Kubaň Krasnodar, Vitória - Fenerbahce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články