Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Satoranský s Veselým kousali těsnou porážku, basketbalové "El Clásico" ovládl Real

Nadějné vedení na palubovce dějinného rivala neudrželi. Basketbalisté Barcelony proto v 21. kole Euroligy podlehli Realu Madrid 86:91 po prodloužení. Tomáš Satoranský i Jan Veselý nastříleli 12 bodů, v katalánském týmu byl lepší jen autor 17 bodů Nikola Mirotič.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona s českým duem nezastavila v derby Real Madrid

Hosté v úvodu vedli 18:6 a náskok si udržovali po většinu zápasu, ale v závěrečné čtvrtině o něj přišli. Těžký pokus v poslední sekundě Satoranský neproměnil a v prodloužení už kraloval Real. Nejlepším střelcem utkání byl s 23 body Argentinec Gabriel Deck, Sergio Llull přispěl k vítězství domácího mužstva 19 body.

Satoranský trefil tři trojky, přidal sedm asistencí a čtyři doskoky. Veselý, který se vrátil po nemoci, proměnil všech šest pokusů z pole.

Barcelona předchozí dva zápasy s Realem vyhrála - v říjnu v úvodu Evropské ligy doma o dva body, po novém roce uspěla ve španělské lize i v hale soupeře. Před čtvrtečním derby měli oba rivalové v popředí euroligové tabulky bilanci 13-7.

Evropská liga basketbalistů - 21. kolo:

Real Madrid - FC Barcelona 91:86 po prodl. (za hosty Satoranský 12 bodů, 4 doskoky, 7 asistencí, Veselý 12 bodů, 1 doskok)
Alba Berlín - Valencie 88:94
Monako - Milán 101:88

Panathinaikos Atény - Žalgiris Kaunas 89:65
Villeurbanne - Fenerbahce Istanbul 91:77

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články