Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Satoranský před NBA uspořádal v Čechách basketbalový kemp

Praha - Velký zážitek si odneslo zhruba 90 mladých basketbalistů, kteří si mohli o víkendu zatrénovat s Tomášem Satoranským. Čtyřiadvacetiletý hráč, který se chystá na vstup do NBA, se jim věnoval v rámci premiérového ročníku svého kempu v Praze na Folimance.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČT Sport

"Užil jsem si to hodně. Myslím, že je skvělé být obklopený klukama a holkama, které baví basket. Mám jen pozitivní zprávy, takže jsem rád, že si to všichni užívají. Snad takových akcí u nás bude přibývat," řekl dnes Satoranský. "Úroveň byla překvapivě dobrá. Děti mě pozitivně překvapily, jak jsou do basketu zapálené. I holky byly moc šikovné, dokonce porážely kluky ve střelbě. Kvalita byla vysoká," těšilo odchovance USK Praha.

Na kempu se každý den věnoval jiné skupině. Na závěr šlo o nejperspektivnější hráče z Česka a Slovenska ve věku kolem 15 let. S dětmi plnil všechny tréninky, ukazoval jim, jak správně cvičení provádět, ale také s nimi besedoval a zodpovídal všetečné otázky. "Vůbec první otázka byla, jak jsem spokojený s penězi. Vypálili to na mě bez ostychu. Řekl jsem jim, že musí počítat i s tím, že existují nějaké daně a další věci. Ale hned se mi ukázalo, kvůli čemu ten basket dělají," usmíval se Satoranský.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský uspořádal v Praze basketbalový kemp pro mládež

Nejvíce však účastníky kempu zajímaly otázky týkající se NBA, v níž se představí jako čtvrtý Čech v historii. "Nejlepší otázka asi byla, proti kterému týmu mám největší strach hrát. Tak jsem říkal, že proti Stephenu Currymu (rozehrávač Golden State) to asi bude těžké, abych nebyl na špatné straně highlightů," dodal rozehrávač.

Na závěr každého dne Satoranský vybral nejlepšího účastníka kempu, kterému předal jeden ze tří dresů Washingtonu s jeho novým číslem 31, které do Prahy přivezl viceprezident Wizards Tommy Sheppard. Jde o vůbec první tři exempláře dresu Washingtonu se Satoranského jménem. "Dokonce ani já žádný nemám. Myslím, že kluci musí být nadšení, stejně jako já, když jsem je viděl. Líbí se mi moc a už se těším, až v nich naběhnu i do oficiálního zápasu," řekl Satoranský.

Třináctka byla zabraná, tak bude Satoranský na zádech nosit 31

Jeho oblíbená čísla 8 a 13 byla ve Washingtonu zabrána, tak musel zvolit jiné. "Třináctku má Gortat a osmičku tuším Washington nepoužívá. Ani jsem nad tím nijak nepřemýšlel, jen prohodil jedničku za trojku," vysvětlil svou volbu.

Kariéru v NBA oficiálně zahájí na konci září. "Přípravné zápasy začínají někdy kolem pátého října, ale předtím je ještě týdenní kemp, což jsou ty nejostřejší tréninky v celé sezoně NBA. Tam začíná naše první týmová příprava, ale předtím se už všichni hráči připravují, aby byli v co největší formě," popsal Satoranský.

I proto s dětmi dělal všechna cvičení a dával si do těla. "Kemp byl spíš forma zábavy. Samozřejmě pohybuju se osm hodin v hale, na konci dne jsem docela vyšťavený, ale za přípravu to nepovažuju. Až teď budu mít devět dní individuální tréninky, na které pak navážu třemi týdny přípravy už ve Washingtonu, abych byl na start co nejlépe připravený," dodal Satoranský. V Praze bude pilovat také střelbu s trenérem euroligového Bambergu Stefanem Weissenböckem, který se věnoval i dětem na kempu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články