Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský pomohl k obratu Washingtonu, Philadelphia má rekord

Tomáš Satoranský pokračuje v solidních výkonech i po návratu Johna Walla. Český basketbalista Washingtonu odehrál v zápase proti Bostonu z pozice náhradníka 20 minut a k důležitému obratu 113:101 pomohl sedmi body a pěti doskoky i asistencemi. Wizards se díky triumfu dotáhli ve Východní konferenci na sedmé Miami. Nový klubový rekord slaví Philadelphia, která vyhrála popatnácté v řadě.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK/AP/ autor: Duane Burleson

Hvězdou Wizards byl kapitán a rozehrávač John Wall, autor 29 bodů a 12 asistencí, díky nimž překonal hranici 5000 asistencí v kariéře. Domácí přitom celou první půli prohrávali, poté však proti soupeři, na něhož mohou narazit v prvním kole play-off, zabrali.

"Vyhrát před startem bojů o titul je vždycky fajn, protože to zvedne sebevědomí," řekl druhý nejlepší střelec Washingtonu s 19 body Bradley Beal. Dvouciferný počet bodů dali i další čtyři hráči Wizards. K obratu pomohl také Satoranský. Šestadvacetiletý reprezentant byl v hodnocení plus minus třetím nejlepším v týmu.

Wall se po více než dvouměsíční pauze po operaci kolena dostává do formy. V posledním duelu před play-off ale spoluhráčům v Orlandu zřejmě nepomůže a bude se šetřit. "Jasně, že chci hrát a pomoct. Ale přijmu cokoli. Rozhodnutí je na trenérovi," uvedla bývalá jednička draftu. Chybět možná bude i křídelník Otto Porter, jenž proti Bostonu nenastoupil do druhé půle kvůli potížím s lýtkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Philadelphia porazila Atlantu a vytvořila nový klubový rekord

Philadelphia zvítězila i díky 28 bodům JJ Redicka 121:113 v Atlantě a vítěznou sérii prodloužila na 15 utkání. Ještě delší ji měla v roce 1966, tehdejší rekord 18 triumfů však nebyl v rámci jedné sezony. Sixers jsou ve Východní konferenci třetí, i když stále hrají bez zraněného lídra Joela Embiida.

Vítěz dlouhodobé části NBA Houston uspěl v Los Angeles proti Lakers 105:99. Zato obhájci titulu z Golden State schytali v posledním duelu před play-off debakl v hale Utahu 79:119. Střelecky Jazz táhl Donovan Mitchell, dal 22 bodů a stanovil rekord mezi nováčky v počtu trojek v sezoně  zatím jich má 186.

Výsledky NBA:

Atlanta - Philadelphia 113:121, Dallas - Phoenix 97:124, Indiana - Charlotte 93:119, LA Lakers - Houston 99:105, Utah - Golden State 119:79, Washington - Boston 113:101 (za domácí Satoranský 7 bodů, 5 doskoků, 5 asistencí).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články