Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Satoranský opět zářil. Vyrovnal trojkou v poslední vteřině a zaznamenal 17 bodů

Barcelona - Český basketbalista Tomáš Satoranský předvedl v dnešním utkání španělské ligy mimořádný výkon, když v dresu Barcelony zaznamenal 17 bodů a 12 asistencí. Porážku 91:94 po prodloužení s Valencií v boji o první místo v tabulce však neodvrátil.

Barcelonský Tomáš Satoranský v utkání s Valencií
zdroj: ČTK/EFE autor: ANDREU DALMAU

Satoranský si ve čtvrtek vytvořil osobní maximum v asistencích v Eurolize, když se na výhře nad Realem Madrid podílel osmi nahrávkami. Dnes si pak posunul osobní hranici i ve španělské lize. Dosud měl na kontě 11 asistencí ještě v dresu Sevilly, tentokrát zaznamenal ještě o jednu více. K tomu přidal 17 bodů a zapsal se tak do historie Barcelony.

Je prvním hráčem katalánského velkoklubu, kterému se podobný počin povedl. Ve španělské lize byl takový zápis k vidění naposledy v dubnu 2004. Takové statistiky se ve španělské lize za posledních 24 let povedlo zaznamenat jen třem hráčům. "Moje statistiky jsou super, ale kazí to prohra. Určitě bych si to užil víc, kdybychom vyhráli," řekl Satoranský.

Satoranský vyrovnal trojkou v poslední vteřině:

"Můžeme být ale spokojení s výkonem, který jsme dneska předvedli. Lidé dneska viděli jeden z nejlepších zápasů sezony. Byl to nádherný basket," zhodnotil zápas. Satoranský dělal vše možné, aby prohru odvrátil. V poslední sekundě čtvrté čtvrtiny trojkou srovnal na 82:82 a poslal zápas do prodloužení. Valencie však nakonec byla šťastnější.

"Je pravda, že na konci jsme byli už docela unavení. Valencia má letos kvalitně poskládaný tým. Po základní hrací době jsme na sobě viděli, že toho máme dost. Nechali jsme tam všechno. Teď si musíme odpočinout, protože nás v pátek čeká ohromně těžký zápas s Caja Laboral. Musíme se snažit pokračovat v tom basketu, co teď hrajeme," dodal Satoranský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články